Kilis Il Müftü Yardımcılığına Atanan Cengiz çolak Görevine...

Kilis Il Müftü Yardımcılığına Atanan Cengiz çolak Görevine Başladı.

kilis il müftü yardımcılığına atanan cengiz çolak görevine başladı.

23 Aralık 2019 - 17:46

CENGİZ ÇOLAK

1979 yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde doğdu. Yahya Kemal Beyatlı ilkokulunu 1990 yılında bitirdikten sonra 1996 yılında İslahiye imam-hatip lisesinden mezun oldu. 2001 yılında Kahramanmaraş’ın Kemallı köyünde imam-hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla İslahiye’nin güllühöyük köyü ve fevzipaşa beldesinde aynı göreve devam etti.

Görev yaparken tahsile devam eden hocamız 2007 yılında AÖF önlisans ilahiyat bölümünü, 2009 yılında Ankara üniversitesi ilahiyat fakültesini tamamladı. 2010 yılında Erzurum dini yüksek ihtisas merkezinde ihtisas eğitimi alan hocamız 2013 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine vaiz olarak atandıktan sonra geçici görevle iki yıldan fazla aynı ilin Türkoğlu ilçesinde vaiz olarak çalıştı. İlçede bulunan cezaevinde din ve ahlak dersleri verdi.  Kur’an kursu hizmetleri yaptı. İmam-hatip lisesinde arapça dersi okuttu.

2016 yılı Ağustos ayında başladığı yurtdışı görevine Avusturya Viyana ve Almanya Stuttgart’ta devam etti. Müftülük görevine atanması nedeniyle yurtdışındaki görevinden feragat ederek 1 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Elbeyli ilçe müftülüğünde görev yaptı.

18.12.2019 tarihinde Kilis il Müftülüğü İl Müftü Yardımcılığı görevine (Görevli) başlayan Cengiz Çolak evli ve 3 çocuk babası olup D seviyesinde Arapça bilmektedir.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri