Kırklareli Ramazan Ayına Hazır

kırklareli ramazan ayına hazır

03 Mayıs 2019 - 17:32

Kırklareli İl müftülüğünce 2019 yılı Ramazan ayı hizmetleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Ramazan ayında yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Afiş haline getirilen Ramazan ayı hizmetleri ile bilgilendirme aşağıda belirtilmiştir.

Değerli Kardeşlerim,
11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif , rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına yaklaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
İnşaallah 5 Mayıs 2019 Pazar akşamı ilk teravih namazını eda edecek , arkasından kalkacağımız ilk sahurla beraber 6 Mayıs Pazartesi günü bu mübarek aya girmiş olacağız.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen konu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda 2019 yılının Ramazan teması İNFAK ve RAMAZAN olarak belirlenmiştir.
Bu ayın faydaları:
1- İnsan, Allah’ın emrine itaat etmeyi ve sabrı öğrenir. Nefis, aç bırakılarak terbiye edilir, ruh güçlenir ve yenilenir,
2- Oruç, insanı kötülükten korur. “ ...Oruç korunmanız için farz kılındı.” (Bakara,183) ayeti bunu ifade eder. Hz. Peygamber Efendimiz “Oruç kalkandır” buyurarak bu gerçeği beyan eder.
3- Oruçla, şehevi duygular frenlenir. Şeytanlar bağlanır, Cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapatılır. İslam ülkelerinde suçlarda , resmi kayıtlara göre Ramazan ayında büyük bir azalma olduğu görülmektedir. Bu da Şeytanın bağlanması gerçeğini ifade eder.
4- Oruç insanı sağlıklı yapar. “Oruç tutun ki, sıhhat bulun.” (Hadis-i Şerif)
5- Bu ayda sosyal yardımlaşma artar, sosyal iletişim güçlenir ve birçok farkındalıklar yaşanır.
Bu aya özgü ibadetler:
1- Oruç tutmak : Farz olan Ramazan Orucu sahurda imsak ile başlar, iftar ile sona erer. Oruç, yeme içme ve cinsel duygulardan uzak durmayı ifade eder.
2- Teravih namazı: 20 rekattır. Ramazan geceleri teravih ile kıvamlı hale gelir.
3- İftar : Ramazanda iftar vermek çok sevaptır. Bu vesile ile başta fakir, yetim olmak üzere öğrencilere ve dostlarımıza iftar ve sahur vermek çok uygun olacaktır. Özellikle öğrenci , yoksul ve garipleri ihmal etmeyelim.
4- Sadaka-i Fıtr : Bedenin ve sağlığın zekatı olarak verilir. Bu yıl kişi başına en düşük miktar 23 TL’dir. Fitreyi dinen zengin sayılan kimseler verir. Ayrıca , zekatları bu ayda vermek daha fazla sevap olur.
5- İtikaf: Ramazanın son 10 gününde camiye kapanarak yapılır. Zikir ve tefekkürle meşgul olunur. Evde de yapılabilir. Bazı kuralları vardır. Sünnet-i kifayedir.
6- Kadir Gecesi: İçinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Leyle-i Kadri barındırması da Ramazanın anlamını ve faziletini artırmaktadır.
7- Bayram namazı: Ramazan sonunda elde edilen manevi neticeden dolayı sevincin bir tezahürü olarak, vacip hükmündedir.

Değerli Kardeşlerim,
İlimizde camilerimizde Ramazan ayı boyunca aşağıdaki programlar uygulanacaktır:
• Kur’an Sohbetleri: İlimiz Hızırbey Camii’nde her gün 12.30’da başlayacak olan Kur’an sohbeti İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılacaktır.
• Teravih Sohbetleri: Her akşam yatsıdan 30 dakika önce başlayacaktır.
• Hatimle Teravih Namazı: İlimizde hatimle teravih namazı Kapan Camii ( Karacaibrahimbey Camii) kılınacaktır. Diğer camilerde teravih namazı 2 veya 4’ er rekat olarak kılınabilecektir.
• Mukabele Programları: Bu ayda camilerimizde mukabele programları olacak ve camilerin ilan panolarında duyurulacaktır.
• Bu yılki Ramazan ayının ana teması “İSRAF “ konusu üzerinde olacaktır. Vaaz ve sohbetlerde “İnfak ve Ramazan” konusu detaylı olarak işlenecektir.
Bu vesile ile hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Günahlardan arınmış, güzel hasletlerle bezenmiş bir şekilde Bayrama ulaşmanızı dilerim.
“Hakk'ın İzinde ve Halkın Hizmetinde ” olmamız temennisi ile Ramazanınızın bereketli geçmesini niyaz ederek , sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Hüseyin DEMİRTAŞ
Kırklareli İl Müftüsü

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...