Kırsehir’de Il Müftülüğümüzce "büyüklerimizden...

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzce "büyüklerimizden Masallar Yarışması" ödül Töreni Yapıldı

il müftülüğümüzce "büyüklerimizden masallar yarışması" ödül töreni yapıldı

17 Ocak 2024 - 17:40


Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde eğitim almakta olan kursiyerlerimizi üretmeye ve değerlerimiz üzerinde düşünmeye teşvik etmek, yıllardır ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş masal kültürünü canlandırmak ve bu yolla değerler aktarımını sağlamak amacıyla “Büyüklerimizden Masallar” yarışması yapılmış ve dereceye girenler belli olmuştur.
İl Müftülüğümüze "İyilik ile Gönüllere Dokun" temalı masal yarışmasına 40 yaş üstü ve Kur'an kurslarımızda eğitim gören vatandaşlarımızdan 6 adet müracaat olmuştur.
Yapılan değerlendirmeler neticesinde Hacı Mehmet-Hacı Samiye Cihan Kur’an Kursu Öğrencisi Elmas Saygılı 1’inci, Hacı Mehmet-Hacı Samiye Cihan Kur’an Kursu Öğrencisi Dilek Peker 2’inci, İlimiz Mucur İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Müfit-Fati Çağlayan Kur’an kursu Öğrencisi Assiye Erkal 3’üncü olmuşlardır.
Dereceye giren yarışmacılara 17.01.2024 Çarşamba günü İl Mfütülüğünde düzenlenen program ile ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan İl Müftümüz Mustafa Tekin; “Yıllardır dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş masal kültürünü canlandırarak bu yolla değerler aktarımını sağlamak, aynı zamanda yetişkin kursiyerlerimizi üretmeye ve düşünmeye teşvik etmek amacıyla  Diyanet İşleri Başkanlığımızca düzenlenen “Büyüklerimizden Masallar Yarışması”nda dereceye giren ve ödül almayı hak eden yarışmacıları kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.