Kırsehir’de Ilimizden Umreye Giden Umre Yolcuları Dualarla...

Kırsehir'de Ilimizden Umreye Giden Umre Yolcuları Dualarla Uğurlandı

ilimizden umreye giden umre yolcuları dualarla uğurlandı

15 Ocak 2024 - 17:40

 

Umre ibadetini eda etmek için mukaddes topraklara gidecek olan Servisli 15 günlük 26. tur umre kafilesi ile ilimizden umreye gidecek umre kafilesi dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2023-2024 Umre Organizasyonu ile umreye gidecek umre yolcuları için İl Müftülüğümüz tarafından uğurlama proğramı düzenlendi.
İlimizden kutsal topraklara gidecek Servisli 15 günlük 26. tur ile umre yolcuları için 15.01.2024 Pazartesi günü saat: 13.30’da Cacabey Meydanından uğurlandı.  Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde, umreci adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Düzenlenen uğurlama programına İl Müftüsü Mustafa Tekin, Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Yayla, İl Müftülüğü Personelleri, Din görevlileri, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin’in yaptığı konuşma ve duanın ardından kutsal topraklara uğurlanan umre yolcularının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Müftü Tekin, törende yaptığı konuşmada, Üç ayların ilki olan Recep ayında  40 umrecimizi kutsal topraklara tecrübeli din görevlilerimiz ile birlikte uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Umre yolcularımıza Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve hayırla gidip, sağ salim dönmelerini temenni ediyoruz. Sizlerden o mübarek beldelerde, duaların kabul olduğu topraklarda Başta şehitlerimizi için, mazlum Filistin ve Gazze için, İslam alemi için dua istiyoruz. Allah yolculuğunuzu hayırlı eylesin ibadetlerinizi kabul etsin." dedi.
Ardından yapılan dua ile umre yolcuları Ankara Esenboğa Havalimanına uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.