Kocaeli’de Tütün Bağımlılığı Eğitim Semineri Düzenlendi

Kocaeli'de Tütün Bağımlılığı Eğitim Semineri Düzenlendi

tütün bağımlılığı eğitim semineri düzenlendi

08 Şubat 2024 - 17:50

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Kocaeli İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen program Yeşilay Kocaeli Şubesinde Bağımlılık il ve ilçe koordinatörleri ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ilçe koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, Kocaeli Yeşilay Şube Başkanı Salih Işık Yeşilay’ın çalışma alanları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler, 115 Danışma Hattı üzerinden uzmanlara nasıl ulaşılacağı, kimlerin başvuruda bulunabileceği hakkında genel bilgilendirme konuşmasıyla başladı. 

Seminer programın ilk oturumunda Kocaeli Yeşilay Formatörlerinden Elif KURT "İlkokul ve Ortaokulda Tütün Bağımlılığı” ile ilgili bir sunum yaptı. Seminer programının ikinci oturumunda  ise Kocaeli Yeşilay Formatörlerinden Duygu Deniz KARABAL "Lise ve Yetişkinlerde Tütün Bağımlılığı" ile ilgili bir sunum yaptı. 

Programda sigara bağımlılığı, nikotin bağımlılık döngüsü, nikotin yoksunluğu, sigara neler yapar, sigaranın içeriğinde bulunan zehirli maddeler, sigara içer içmez ortaya çıkan etkiler, sigaranın tetiklediği hastalıklar, pasif içicilik, sigaraya hiç başlamamak için ve başlamış olanların da bırakması için yapılması gerekenlerden bahsedildi.
Sigaranın zararları hakkında detaylı bilgilerin anlatıldığı sunumda, "Sigaranın dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret edilerek yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahip olduğu söylendi. 

Sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunması, zamanla kişilerde psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturduğu aktarılırken tütün ürünlerinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğu, kanser ve daha birçok sağlık sorununa sebep olduğu ifade edildi.

Programın sonunda Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez din hizmetlerinin çeşitli alanlara yayılmasının önemine vurgu yaparak misafirperverlikleri ve iş birlikleri için Kocaeli Yeşilay Şubesi yetkililerine ve programa katılan hocalarımıza teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...