Konya Müftülüğü’nden Kabardey-balkarya Müslümanlarına...

Konya Müftülüğü’nden Kabardey-balkarya Müslümanlarına Kardeşlik Eli

konya müftülüğü’nden kabardey-balkarya müslümanlarına kardeşlik eli

17 Mayıs 2021 - 17:55

 

Rusya Federasyonu’na bağlı Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’te bölge Müslümanlarına hizmet veren Merkez Cami’nin yıpranan halıları Konya İl Müftülüğü tarafından yenilendi.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Nalçik şehrinde tadilatı yapılan Merkez Cami’nin halı ihtiyacı olduğunu belirterek Konya İl Müftülüğü’nden yardım talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren dönemin İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, halıların İl Müftülüğünce temin edilmesi için yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Konya İl Müftülüğü’nün ve hayırsever vatandaşların desteği ile temin edilen 1047 metrekarelik halı, Nalçik Merkez Camisi’ne gönderildi.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Khazretali Dzasezhev, iki ülke arasında bu tarz sembolik yardımlaşmaların manevi değerinin çok büyük olduğunu ve  unutulmayacağını ifade ederek, kendilerine verdiği destekler için Diyanet İşleri Başkanlığına ve özellikle Konya İl Müftülüğüne  şükranlarını arz ettiğini dile getirdi.

Konya İl Müftülüğü’nün öncülüğünde hayırsever vatandaşların katkılarıyla Nalçik Merkez Merkez Cami’nin Halılarını yenilediklerini belirten İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge,  Nalçik’te yaşayan Müslümanların bir ihtiyacını gidermiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek Kabardey-Balkarya Cumhuriyet’inde yaşayan tüm Müslümanlara sevgi ve selamlarını gönderdiğini ifade etti.

İl Müftüsü Öge, hayır ve hasenat sahiplerinin hayırlarının makbul olmasını temenni ederek hayırseverlere ve emeği geçen herkese dua etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri