Kütahya’da Ahi Evran Sultan Türbesi Dualarla Açıldı

Kütahya'da Ahi Evran Sultan Türbesi Dualarla Açıldı

ahi evran sultan türbesi dualarla açıldı

18 Eylül 2022 - 18:00

Kütahya'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yenileme çalışmaları sona eren "Ahi Evran Sultan Türbesi" dualarla açıldı.

Kütahya’da Ahilik Haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretler ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Ziyaretler kapsamında Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ziyaret edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade eden Vali Çelik, "Ahilik, zorda kalana destek olmak, bir ve beraber olmak, birbirine sahip çıkmak, sözünde durmak ve özünde delikanlı olmaktır." dedi.

Ardından pazar esnafı ziyaret edilerek İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı dua ile Pazar açıldı.

Etkinlikler ile ilgili konuşan Müftü Demirtaş, "Selçuklu ve Osmanlı’nın sosyal hayatının dinamikleri içerisinde Ahilik Teşkilatının çok önemli bir yeri vardı. Ahlak anlayışı ve ticaret edebinin bütün dinamikleri bu teşkilatta adeta ete kemiğe bürünmüştür. Kütahya ilimiz, Ahiliğin önemli merkezlerinden biridir." diye konuştu.

Ahilik Teşkilatının çok sayıda farklı esnaf kurumları ile Selçuklu ve Osmanlı’nın dini, ahlaki ve iktisadi hayatında çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirten Demirtaş, "Üyelerine birçok ahlaki değeri kazandırmayı ilke edinmiş bu yapı, eğitim ve bilim, organizasyon, kalite standardı, üretici tüketici ilişkisi ve denetim gibi konularda bulunduğu dönemin sosyoekonomik hayatında eşine az rastlanır örneklikler ortaya koymuştur.” dedi.

Etkinlikler kapsamında Ahi Evran Sultan Camii’nde Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlenirken yenileme çalışmaları sona eren "Ahi Evran Sultan Türbesi" dualarla açıldı.

Ziyaret ve törenlere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Ticaret Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri