Kütahya’da Bed-i Besmele Programları Düzenlendi

Kütahya'da Bed-i Besmele Programları Düzenlendi

bed-i besmele programları düzenlendi

12 Kasım 2022 - 18:00

Ara tatili öncesinde 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında okul öncesi eğitime devam eden çocuklara yönelik bed-i besmele programları düzenlendi.

Ahmet Mevlüt Güzel Kur'an Kursu ile Vefa Mahallesi Kavisiçi Kur'an Kursunda 4-6 yaş grubu çocuklarına yönelik bed-i besmele programlarında, çocuklar ve velileri büyük mutluluk yaşadı.

Programlara Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, eşi Hacer Demirtaş, il murakıbı Hatice Zeybek, Şube Müdürü Mehmet Mercan ile öğrenci velileri ve çocuklar katıldı.

İl Müftüsü Demirtaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Elhamdulillah, göz aydınlığı evlatlarımız eğitime Besmele ile başlıyor. Cocuklarimizı okul öncesi eğitimi devam ederken bir haftalık ara öncesinde kurslarımız bu merasimi düzenliyor."

"Bed-i Besmele, Besmele ile işe başlama şuurunu, eğitim ve çalışma hayatında, sosyal ve beşeri münasebetlerimizde, kısacasi hayatımızın her safhasında Allah’ın rızasına uygun güzel davranışlar sergileme şuurunu bize hatırlatıyor. Buradaki eğitim ve uygulamalarla cocukların gönlüne adeta nakşediliyor. Bizim kültürümüzde çocukların 333 yani 3 yıl 3 ay 3 gün şeklinde veya 444 yani 4 yıl 4 ay 4 gün şeklinde ifade edilen sistem, erken dönem çocuklarına yönelik din eğitiminin başlamasını ifade eder."

"Ailede din eğitiminin önemi bağlamında bu eğitimden yoksun olanlar için halk arasında 'bed-i besmelesiz' ya da 'Rabbi yessirsiz' yetişmiş denirdi. Elhamdülillah, devletimiz bu imkanı artık bizlere sağlıyor. Müftülüklerimizce açılan kurslarda bu eğitimler ve besmele şuuru çocuklarımıza veriliyor. Bu vesile ile 4-6 yaş Kur’an Kurslarında fedakarca çalışan öğreticilerimize, Diyanet İşleri Başkanlığına duydukları güven neticesinde bu Kursları tercih eden tüm velilere ve öğrencilere ve tabii ki kurslarımıza destek olan hayırseverlere gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Programlara öğrenciler, "Rabbi Yessir" duası başta olmak üzere diğer dualar, ilahiler, şiirler ve Kur’an tilavetinden oluşan sunumlar yaptılar.

Salavat ve dualarla tamamlananan programın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...