Kütahya’da Dumlupınar şehitliğinde Sabah Namazı Buluşması

Kütahya'da Dumlupınar şehitliğinde Sabah Namazı Buluşması

dumlupınar şehitliğinde sabah namazı buluşması

30 Ağustos 2022 - 18:00

Kütahya İl Müftülüğünce Büyük Zaferin 100. yılında, Dumlupınar Şehitliğinde " İlahi Huzurda Ecdadın Yolunda " ismi ile Sabah Namazı Buluşması yapıldı.

Programa Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Karaman ve Tahsin Ekim, İlçe Müftüleri, il ve ilçelerden gelen katılımcılar ile alanda kamp kuran vatandaşlar  katıldı.

Sabah Namazı Buluşması şehitlikte sabah ezanı ile başladı. Çifte ezan şeklinde okunan ezan-ı muhammedi ile şehitlik yankılandı.

Namaz öncesi din görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okundu.  Sabah Namazını Ayasofya Camii Baş İmam-Hatibi Ferruh Muştuer kıldırdı. Ardından sabah zikri ifa edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş aşr-ı şerif okuduktan sonra, sabah sohbeti ve duasını yaptı.
Müftü Demirtaş: “Milli Mücadelenin 100. yılında, kahraman ecdadımız ile aynı his ve heyecanda olduğumuzu belirtmek ve onlara dua etmek üzere bu program icra edildi. Ordusuna peygamber ocağı,  askerine Mehmetçik ismini veren,  İstiklal Marşına hak ve hakikati, şehadeti, özgürlüğü, mabedi ve ezan sevgisini yerleştiren bu aziz  milleti Allah iki cihanda aziz eylesin.” dedi.

Program sonrası katılımcılara sabah çorbası ikram edildi.

Programa Ayasofya Camii Baş imam-hatibi Ferruh Muştuer, Salih Paşa İbn-i Meddas Camii İmam-Hatibi Selman Kızmaz, Kütahya Ulu Camii Müezzin Kayyımı Beyti Haylaz, Saray Camii Müezzin Kayyımı Kadir Candan ve Altıntaş Aydınlar Camii 4/B İmam-Hatibi Fatih Ören okuyucu olarak katıldılar.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu