Kütahya’da “milli Mücadelenin Manevi Dinamikleri” Konulu...

Kütahya'da “milli Mücadelenin Manevi Dinamikleri” Konulu Konferans Düzenlendi.

“milli mücadelenin manevi dinamikleri” konulu konferans düzenlendi.

26 Ağustos 2022 - 18:00

Büyük Zaferin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Kütahya Valiliği ve Kütahya İl Müftülüğü işbirliği ile “Milli Mücadelenin Manevi Dinamikleri” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu: "Kurtuluş Savaşı’nın Kazanılmasında Din Görevlileri Önemli Bir Yere Sahiptir."

Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu’nun konuşmacı olarak katıldığı, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen konferansa; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, protokol üyeleri ve misafirler katıldı. 

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptı. Müftü Demirtaş konuşmasında  Milli Mücadelenin zafere dönüştürülmesinde birçok kişinin emek ve gayretlerinin olduğunu dile getirerek; “Kurtuluş Savaşını kazanmak için tam olarak davasına inanmış, ya istiklal ya ölüm diyen bir millete ihtiyaç vardı. Ölüm kalım mücadelesinin ilk günlerinde özellikle din adamlarının hakikatı halka izahı sayesinde eli silah tutan herkes kadını ile erkeği ile milli mücadele için çalışmaya başlamış ve böylece bağımsızlık mücadelesi kazanılmıştır.” diye konuştu.  Açılış konuşmasının ardından  Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, “Milli Mücadelenin Manevi Dinamikleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Milli Mücadelede din adamlarının yerinin öneminden bahseden Sarıkoyuncu: “Milli mücadelede birçok din adamımız görev aldı. Bu toprakların düşmandan kurtarılması için mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, din adamlarını ve emeği geçen herkesi rahmetle anıyorum.” dedi. İzmir’in işgalinden kısa bir süre sonra düzenlenen mitingde konuşan Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendinin yaptığı konuşmanın milli mücadelenin başlangıcında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Sarkoyuncu “Ahmet Hulusi Efendi yaptığı konuşmasında, işgal edilen memleket halkının silaha sarılmasının dini bir görev olduğunu belirterek, vatanı düşmana teslim etmek isteyenlerin düşman esareti altında olanlar olduğunu ifade etmiştir. Bu örnek bile bize Kurtuluş Savaşında din görevlilerinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Müftülerimizin ve din adamlarımızın bu öz verili gayretlerini zaferin 100. yılında gündeme almak büyük bir vefa örneğidir.” diye konuştu.  

Programda kısa bir konuşma yapan Kütahya Valisi Ali Çelik ise; “Zaferin 100. Yılının coşkusunu yaşadığımız şu günlerde  böyle bir programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu toprakların Müslüman ve Türk yurdu olarak kalmasına vesile olan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle  yad ediyorum.” dedi.

Konferans plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da