Manisa Celal Bayar üniversitesi Ile Manisa Il Müftülüğü...

Manisa Celal Bayar üniversitesi Ile Manisa Il Müftülüğü Arasında Iş Birliği Protokolü Imzalandı

manisa celal bayar üniversitesi ile manisa il müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

13 Ağustos 2021 - 18:10

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Manisa İl Müftülüğü iş birliği protokolü imzaladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol ile iki kurum güçlerini birleştirdi.

Protokol ile Manisa'da yüksek öğrenim gören öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel etkinliklerle beden ve ruh sağlığının geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

Protokol kapsamında geliştirilecek olan ortak eğitsel projelerle gençlerin gelişimlerine katkıda bulunmak, Diyanet Gençlik ve benzeri çalışmalara gönüllü öğrenci katılımının teşvik edilmesiyle din hizmeti faaliyetlerinde gençlere geniş yer verilmesi amaçlanmaktadır.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Manisa CBÜ Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Ataç; Manisa İl Müftülüğü ile yapılan protokolü önemsediğini, protokolün Manisa'da yüksek öğrenim   gören gençlerin milli, manevi ahlaki ve kültürel gelişimlerine önemli bir katkı sunacağına inandığını ifade etti. Rektör Ataç, üniversite olarak, etik değerleri önemseyen, yereli özümsemiş, evrensele açık, çevreye ve insana saygılı bireyler yetiştirerek; eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarındaki üretimi toplum yararına sunmayı kendilerine misyon olarak belirlediklerini, yapılan protokolün bu misyonu sahaya yansıtmakta önemli bir adım olduğunu söyledi. 
Ayrıca protokol ile özellikle İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin din hizmeti sunumunda aktif  rol alacaklarını, şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte mesleki tecrübe elde edeceklerini söyledi.
Protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ataç, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

İl Müftüsü Mustafa Soykök ise, Müftülük olarak heyecanlı olduklarını, iş birliği ile iki kurumun güçlerinin birleşeceğini bu sayede üniversitede eğitim gören gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişeceğini, ümmetin umudu olan milletimizin geleceğinin emin ellerde olacağını söyledi. Müftülük olarak böyle bir iş birliğini uzun süredir arzu ettiklerini, din görevlileri olarak gençlere manevi danışmanlık ve dini rehberlik sunacak olmanın heyecanını hissettiklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından imza törenine geçildi ve hazırlanan iş birliği protokolü imza altına alında. Törende
Müftü yardımcıları Sevinç Tepekaya ve Mehmet Ceyhan, rektör danışmanı Doç Dr. Fehmi Bardak, İl vaizi Osman Turgut Dilek de hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...