Mersin’de Genç Gönüllüler Yaraları Sarıyor

mersin’de genç gönüllüler yaraları sarıyor

06 Mart 2023 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü, ilde misafir edilen depremzedelere genç gönüllerle destekte bulunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gençlik koordinatörleri öncülüğünde genç gönüllülerle başlayan hizmet tüm hızıyla devam ediyor.

Depremin ilk haftasında deprem bölgesine giden yardım malzemelerini tırlara yükleyen genç gönüllüler, depremzedelerin Mersin’e gelmesiyle birlikte hayır çarşısında yardım dağıtımı ve destek hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Depremin üçüncü günü kızlardan oluşan genç gönüllü ekibi beş gün boyunca Hatay’da hizmet eden din görevlileri ve diğer personele yardımcı olarak depremin yaralarını sarmak için çalıştılar.

Gençlik ekibi, Mersin’de misafir edilen depremzedelere Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camii müştemilatında oluşturulan hayır çarşında destek oluyor. “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesine katılan öğrenciler ve Dumlupınar İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören gençler yardım merkezinde gönüllü olarak hizmet ediyor.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri