Mersin’de Hafızlar Fidanları Toprakla Buluşturdu

Mersin’de Hafızlar Fidanları Toprakla Buluşturdu

mersin’de hafızlar fidanları toprakla buluşturdu

12 Kasım 2021 - 18:20

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında Mersin İl Müftülüğünce Silifke İçesi Yeşilovacık mahallesinde "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Ülkemizin orman varlığını arttırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında il genelinde hafızlık eğitimi alan Kur'an kursu öğrencileri fidan dikti.

Hafızlık eğitimi alan kız ve erkek 100 öğrenci ile birlikte fidan diken İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Fidan dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları ile duyarlılık ve farkındalık oluşturmak gayesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızca başlatılan fidan dikme etkinliğine hafızlarımızla birlikte katkıda bulunduk. Hayırlı olsun” dedi.

"Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla Silifke'de düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Müftü yardımcısı Hasan Küçük, Akdeniz ilçe Müftüsü İbrahim Yavuz, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Silifke Müftüsü Mustafa Atilla, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gençlik Koordinatörleri, Kur’an kursu öğreticileri, hafızlık öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret