Mersin’de Il Müftüsü Dr. Kondi Tdv’ye Kurban Bağışında...

Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi Tdv’ye Kurban Bağışında Bulundu

il müftüsü dr. kondi tdv’ye kurban bağışında bulundu

09 Temmuz 2020 - 18:20

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.

İl Müftüsü Dr. Kondi yaptığı açıklamada: “Bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştireceğimiz 2020 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Kurban paylaşmak ve yakınlaşmaktır. Kurban; Bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası kurmaktır, ümidi paylaşmaktır, tebessümü bölüşmektir kurban… Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Kurban, evlerine et girmeyen kardeşlerimizin senede bir defa da olsa sofrasına et girmesine vesile olmaktır. Emanet alınan kurbanlar; Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımızda ve öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilere ve muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırmaktadır. Yurtdışında ise yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan, Orta Asya’ya, Balkanlar’dan, Kafkasya’ya, Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırmaktadır” dedi.

TDV’nin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü vurgulayan İl Müftüsü Dr. Kondi, “Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla, “dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet” şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir”.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

2020 yılı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 TL olarak belirlendi. İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Ayrıca mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...