Mersin’de Il Müftüsü Dr. şaban Kondi’den Camiler Ve Din...

Mersin'de Il Müftüsü Dr. şaban Kondi'den Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Teşekkür Mesajı

il müftüsü dr. şaban kondi'den camiler ve din görevlileri haftası teşekkür mesajı

09 Ekim 2020 - 18:20

Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ekim ayının ilk haftası 1986 yılından 2003 yılına kadar Camiler Haftası olarak, din görevlilerimizin camilerden bağımsız düşünülemeyeceğinden hareketle 2003 yılından itibaren de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Çeşitli etkinliklerle tamamlamış olduğumuz haftamızın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.   

Diyanet İşleri Başkanlığımız 2011 yılından itibaren her hafta farklı bir tema işleyerek toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemekte olup hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra etmektedir.

Bu sene 2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması “Cami ve İlim” olarak belirlenmiştir. Bu yıl bütün dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgını nedeniyle sınırlı da olsa ilimizde bu tema çerçevesinde planlanan programlar İl ve ilçe Müftülüklerimizce icra edilmiştir. Ancak ne var ki bu yıl ki programlar geçmiş senelerdeki gibi kalabalık ortamlarda panel, konferans şeklinde değil daha çok sosyal medya, yerel basın ve Tv programları şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Başkanlığımızın bu yıl belirlediği ana tema olan “Cami ve ilim” başlığı bağlamında Camiler, beldelerimizin ruhu; sosyal hayatımızın merkezi, dinimizi öğrendiğimiz eğitim yuvalarıdır. Camilerimiz, bizi hayatın bitmek bilmeyen kargaşasından çekip alan, manevi iklimiyle iyileştiren, güzelleştiren ve bize birbirimizi sevmeyi öğreten mekanlardır. Ayrıca camilerimiz vahiyle yoğrulmamızı sağlayarak, Allah’ı hayatın merkezine konumlandırma şuurunu bizlere katması ve Peygamberimizden sadır olan hikmeti yani sahih sünneti seniyyeyi anlayıp hayatımıza tatbik etme çabasını bizlere kazandırması açısından da ayrı bir önem arz etmektedir.

Camilerimizi değerli kılan bir diğer unsur da o camilerde görev yapan din gönüllüsü görevli kardeşlerimizdir. Din hizmetlerinin yürütülmesi için büyük fedakarlıklar gösteren din görevlilerimiz, insani ve ahlaki değerlerin yaşanması için daima gayret içindedirler. Doğumda çocuklarımızın kulaklarına ezan okumakta, düğünlerimizde, hayri hizmetlerde, cenazelerimizde kısaca kederli ve sevinçli günlerimizde hep yanımızda buluruz onları. Din görevlilerimizin özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde vefa sosyal destek hizmetlerinde görev alarak sahada büyük bir özveri ile çalışmaları toplumumuzun büyük bir çoğunluğunca takdirle karşılanmıştır. Bu yönleriyle de din görevlilerimiz sadece cami görevini ifa etmeyen aynı zaman da toplumsal meselelerle de yakından ilgilenen birer dert adamı olma özelliklerini ortaya koymuşlardır.

Bizler din görevlileri olarak, omuzlarımızdaki mesuliyetin ve ağırlığının bilincindeyiz. Bizler din gönüllüleri olarak bulunduğumuz mahalde yaşayan bütün insanımızın istisnasız her anında onlarla acıyı, sevinci bir arada yaşayıp mesai mefhumu olmayan kimseler olarak bu hususta en güzel örneğimiz Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)’in yolundayız. İnsanımızın yanlış ve sapkın inanışlara kapılmamaları için dinimizi ana kaynaklarından sağlam ve doğru bir biçimde aktarmaya bununla beraber toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü hayırlı hizmetlerde bulunmaya gayret edeceğiz inşallah.

Bu vesileyle tüm din gönüllüsü meslektaşlarıma, fedakâr hocalarımıza, Kur’an Kursu öğreticilerimize ve kurumumuzda görev ifa eden diğer kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyorum.

Yine çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen başta sayın Valimiz olmak üzere kıymetli daire amirlerimize, ekranlarında bizlere yer veren yerel Tv ve radyolarımızın kıymetli yönetici ve çalışanlarına, mümkün olduğunda yüz yüze, mümkün olmadığında sosyal medya hesaplarımızdan ve online olarak sunduğumuz din hizmetlerimize iştirak eden saygıdeğer mersinli kardeşlerime ayrıca şükranlarımızı arz ediyor, tekrar haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri