Mersin’de Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge...

Mersin’de Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Yapıldı

mersin’de kur’an-ı kerim’i yüzünden güzel okuma bölge yarışması yapıldı

10 Eylül 2021 - 18:20

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması" Mersin’de gerçekleştirildi.

Mersin İl Müftülüğü ev sahipliğinde Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde gerçekleştirilen yarışmada illerinde birinci olan hafızlık kurslarında eğitim-öğretim gören öğrenciler, kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride bölge birinciliği için ter döktüler.

Yarışma öncesinde öğrencilerle bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük kısa bir konuşma yaparak öğrencilere, ailelerine ve emeği geçen hocalarına teşekkür etti, sınav komisyon üyelerine ve yarışmacı öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü’nün başkanlığını yaptığı sınav komisyonunda Mersin İl Müftülüğü Uzman Vaizi Mustafa Kumru ve Vaiz İsa Özkol üye olarak görev aldılar.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu erkekler kategorisinde yarışmaya Adana ilini temsilen katılan Kozan İlçesi Yusuf Baysal Kur'an Kursu öğrencisi Fatih Gökdal, kızlar kategorisinde ise Kahramanmaraş İlini temsilen katılan 12 Şubat İlçesi Şerife Yaşar Gölcü Kur'an Kursu öğrencisi Sefa Şafak bölge birincisi oldu.

Türkiye finalleri, erkekler kategorisinde 26 Eylül'de İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde, kızlar kategorisinde ise 23 Eylül’de Samsun’da yapılacak.

İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere hediye takdiminde bulunarak, Türkiye finallerinde bölgeyi temsil edecek öğrencilere başarı dileğinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret