Mersin’de Müftü Yığman Erdemli Merkez Camiinde Vatandaşlarla...

Mersin'de Müftü Yığman Erdemli Merkez Camiinde Vatandaşlarla Buluştu

müftü yığman erdemli merkez camiinde vatandaşlarla buluştu

11 Nisan 2023 - 18:20

Rahmet ayı Ramazan-ı Şerifte cami buluşmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam eden İl Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Müftüsü Hasan Küçük ile birlikte ramazan heyecanının yaşandığı camilerden olan Erdemli Merkez Camiinde cemaatle bir araya geldi.

Müftü Yığman namaz öncesinde yaptığı sohbette, ramazanın en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini söyleyerek; “Allah’ın rahmetinin bol bol tecelli ettiği mübarek bir iklime kavuşmuş bulunuyoruz. Rabbimizden bu mübarek ay hürmetine dertlerimizi ve sıkıntılarımızı bertaraf etmesini niyaz ediyoruz.

Seksen küsur yıllık ibadetten daha faziletli olan ve yaklaşmakta olan Kadir Gecesi bu manevi iklimi daha da bereketli hale getirmektedir.

Ramazan ayının her anı kıymetlidir. Ramazanda mazeretsiz olarak tutulamayan bir orucun karşılığında senenin tamamı oruçlu geçirilse bile, Ramazan orucunun bir gününün sevabına erişilemez.

Sahurda yemekten önce teheccüd namazı, yemekten sonra da Kur’an-ı Kerimi mealiyle birlikte mutlaka okumaya devam edelim” ifadelerine yer verdi.

Sohbetin ardından İl Müftüsü Aydın Yığman teravih namazını kıldırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret