Mersin’de şehir Iftar Programında Buluştu

Mersin'de şehir Iftar Programında Buluştu

şehir iftar programında buluştu

11 Nisan 2022 - 19:39

Mersin İl Müftülüğü gençlere, öğrencilere, şehit yakınlarına, gazi ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Hz. Mikdat (Muğdat) Camii müştemilatında bulunan İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen iftar programı Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı konuşma ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Kondi: “ Saygıdeğer misafirler, sevgili gençler, hepinizi bu rahmet ve bereket ayında sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Ramazan ayı birlik, kardeşlik ve paylaşım ayı, iftarlar ve sahurlar da duaların kabul edildiği zaman dilimleridir. Bu vesile ile Rabbim kalbinizdeki tüm hayırlı istekleri sizlere hayırlı, bereketli ve mübarek eylesin. İftarlarımızın verilmesinde hayır sahiplerimize, programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Özellikle genç kardeşlerime, şehit yakınlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan her kesimden vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bundan sonra da Mersin İl ve ilçe müftülükleri olarak din görevlilerimizin çalışmalarıyla vatandaşlarımızın yaşadıkları mahallelerde, bulundukları yerlerde hangi kardeşimizin ne ihtiyacı, ne sıkıntısı varsa bunları gidermeyi, hayır sahiplerimizle buluşturma noktasında hayri ve dini hizmetlerimizi insanlarımıza ulaştırmaya elimizden geldiği kadar gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Biz şuna inanıyoruz, kim kardeşine yardım ederse Allah’ta ona yardım eder, kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse Allah’ta onun sıkıntısını giderir. Kim elindeki bir şeyi paylaşırsa Allah’ta onun paylaşımını artırır. Biz, “İki kişilik yemekten üç kişide yiyebilir. Onu artırın üç kişiyi sofranıza davet edin” buyuran bir peygamberin ümmetiyiz.

Ramazanınız hayırlı, bereketli olsun. Teşrif edip geldiniz Allah hepinizden razı olsun” dedi.  

Şehit yakını, gazi ve aileleri ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesine dahil olan öğrencilerin aileleri ile birlikte ağırlandığı İftar programına; İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve eşi Hanımefendi Fatma Kondi, yemeği ikram eden hayırsever iş insanı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri katıldı.

İftar programı öğrencilerin okuduğu şiir ve Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz’un yaptığı duanın ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu