Mersin’de Yemenli Ve Somalili öğrenci Kardeşlerimizi Unutmadık

Mersin'de Yemenli Ve Somalili öğrenci Kardeşlerimizi Unutmadık

yemenli ve somalili öğrenci kardeşlerimizi unutmadık

01 Mayıs 2020 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi organizesinde Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde hayırseverlerin yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ ve eşi Fatma KONDİ hanımefendi mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte İlimizde öğrenimlerini sürdüren bazıları evli bazıları bekâr olan Yemenli ve Somalili öğrencileri ziyaret ederek yalnız olmadıklarını hissettirdiler.

Duygulu ve sevinçli anların yaşandığı ziyarette bir açıklama yapan İl Müftüsü Dr. Kondi, “Yemenden Somali’den gelen gençler ama onlar bizim muhacirlerimiz. Onları kendi evinde hissettirmek ise bizim görevimiz, Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Diğer yandan Vefa sosyal destek Grubu bünyesinde hizmet veren din görevlilerimiz de hayırseverlerin yardımlarını Yemenli ve Somalili öğrencilere ulaştırmaya devam ediyor.

Mersin'de faaliyet gösteren Yemenli Öğrenciler Derneği Başkanı Saddam ALNADHEEF ise yaptığı açıklamada, dünyayı sarsan koronavirüs salgınında Yemenli öğrencilere gösterdikleri destek için İl Müftüsü Dr.Saban Kondi, Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret