Mersin Hacı Adaylarını Kutsal Topraklara Uğurladı

Mersin Hacı Adaylarını Kutsal Topraklara Uğurladı

mersin hacı adaylarını kutsal topraklara uğurladı

15 Haziran 2022 - 18:20

Mersinden hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama töreninin ardından yola çıktı.

Mersin merkez ve ilçelerinden kesin kayıt yaptıran 175 hacı adayı için Hz. Ebubekir Camii önünde uğurlama töreni yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi dinletisinin ardından İl Müftü Vekili Bayram Danacı konuşma gerçekleştirdi.

Müftü Vekili Danacı konuşmasında: “İslam’ın beş temel esasından biri olan hac ibadetini eda etmek üzere İlimizden bu yıl 175 kardeşimiz yola çıkacak. Bu kutsal yolculuğa başlayan kardeşlerimizin karşılığı cennet olan makbul bir haccı eda etmelerini, ülkemizin birliği ve kardeşliğinin daha da artması ve çevremizdeki ülkelerde devam eden savaşların son bulması, akan kanların durması, ayrıca ailelerimize, dua bekleyen kardeşlerimize de dua etmelerini diliyorum” dedi.

Hacı olmak kadar hacı kalmanın da önemli olduğuna dikkat çeken Müftü vekili Danacı, hacdan döndükten sonrada haccın ve hacı vasıflarının da muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Uğurlama programına katılan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yaptığı konuşmada hac ibadetini yapmak üzere kutsal yolculuğa çıkacak hacı adaylarının makbul bir hac eda etmelerini ve sağlıkla gidip dönmelerini diledi.

İl Müftü Vekili Bayram Danacı’nın yaptığı duanın ardından Adana 2. Kafile olarak kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Adana Havalimanına gitmek üzere hareket etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu