Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Rize’de...

Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Rize’de çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

mevlid-i nebi ile camiler ve din görevlileri haftası rize’de çeşitli etkinliklerle kutlandı

13 Ekim 2023 - 18:55

2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası 26 Eylül 2023 Salı günü Yeni Orta Cami’de düzenlenen Mevlid Kandili özel programıyla başladı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (sas) dünyayı teşriflerinin 1452. doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi, tüm camilerimizde olduğu gibi Müftülüğümüzce Yeni Orta Camii’nde düzenlenen özel programla idrak edildi.

27 Eylül 2023 Çarşamba sabahı Sahil Camii’nde sabah namazı buluşması programı gerçekleştirildi. Programda okunan Kur’an-ı Kerim, yapılan zikir ve dualarla seherin manevi atmosferinden istifade edildi.

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Müftü Mahallesi Berat Camii’nde hanımlara yönelik, Paşakuyu Mahallesi Prof. Dr. Kemal Sandıkçı Camii’nde de kız öğrencilere yönelik Mevlid-i Nebi programları gerçekleştirilerek “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu sohbet yapıldı.

Kur’an Kurslarımızda düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarında hatimler okundu, dualar edildi, yarışmalar düzenlendi. 4-6 yaş grubu kurslarımızda okuyan minik öğrenciler tarafından da dua ve salavatlarla Peygamber Efendimize sevgi gösterisinde bulunuldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Rize Şubesi Kadın Kolları ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri tarafından yaşlılar, hastalar ve ilimizde ikamet eden depremzedeler ziyaret edilerek hatırları soruldu, kandilleri tebrik edildi.

Etkinlikler kapsamında Müftülüğümüz tarafından hafızlık Kur’an kursları arası bilgi yarışması ve lise öğrencileri arası kompozisyon yarışmaları düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirildi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından müftülüğümüz ziyaret edilerek haftamız tebrik edildi.

Türk Kızılay Rize Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına din görevlilerimiz tarafından destekte bulunuldu.

Berat Camii’nde düzenlenen “Cami-Çocuk Buluşması” ile Çaykur Ziraat Camii’nde düzenlenen “Cami-Engelli Buluşması” programlarında öğrencilerle ve engellilerle bir araya gelindi.

Sahil Camii’nde düzenlenen “Kur’an Ziyafeti” programında din görevlilerimiz tarafından Kur’an’ı Kerim okundu, İl Müftümüz Naci Çakmakçı tarafından sohbet ve dua edildi.

Müftülüğümüzce "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Sahil Camii’nde düzenlenen “Çocuk Şenliği” programında çocuklarımız doyasıya eğlendi. Kur’an-ı Kerim ve dualarla programı süsleyen çocuklar, Nasreddin hoca eşliğinde çuval yarışı ve halat çekme oyunu oynadılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Afyonkarahisar'da Selçuklu Camiinde"cami- çocuk Marketi"açıldı.
Afyonkarahisar'da Selçuklu Camiinde"cami- çocuk...