Rize’de Hacı Adayları Için Eğitim Semineri Düzenlendi

Rize’de Hacı Adayları Için Eğitim Semineri Düzenlendi

rize’de hacı adayları için eğitim semineri düzenlendi

02 Mayıs 2024 - 18:55

2024 yılında Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik “Uygulamalı Hac Eğitim Semineri” düzenlendi.

Rize Merkez ve Ardeşen İlçelerinde düzenlenen 2 günlük seminerde; Hac ve Umrede bir arada yaşama bilinci, Hac ve Umre menasiki, Hacda çevre bilinci, temel sağlık bilgileri, Mekke ve Medine ziyaret yerleri, Hac yolculuğundan önce maddi ve manevi temizlik hususları ile kadınlara özgü konular ele alınarak Kâbe maketi etrafında uygulamalı eğitim yapıldı.

Eğitim seminerine katılan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, hac ibadetinin hikmeti ve önemi konularında hacı adaylarını bilgilendirirken, Rize’den bu yıl 209 Diyanet, 130 Acenta olmak üzere toplamda 339 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ve ilk kafilenin 12 Mayıs’ta Medine’ye hareket edeceğini bildirdi.

Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerlerinin önemine değinen Müftü Çakmakçı, “Hacca gidecek hacı adaylarımızın sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gitmelerini, en güzel şekilde vazifelerini tamamlayıp mebrur bir hac ile yurda dönmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...