“hafız Kal” Hafızlık Yarışması Karadeniz Bölge Finali...

“hafız Kal” Hafızlık Yarışması Karadeniz Bölge Finali Birincisi Rize'den

“hafız kal” hafızlık yarışması karadeniz bölge finali birincisi rize'den

26 Nisan 2024 - 18:55

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vatandaşlara yönelik düzenlenen “Hafız Kal” hafızlık yarışmasının bölge finali çevrim içi gerçekleştirildi.

Başkanlığımızca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca Başkanlığımız bünyesinde çalışmayan vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen hafızlık yarışmalarının bölge finalleri yapıldı.

Daha önce gerçekleştirilen il finali yarışmalarına katılıp dereceye giren yarışmacılar çevrim içi gerçekleştirilen Karadeniz Bölge Finalinde kıyasıya yarıştılar.

“Kadınlar 5 Cüz” kategorisinde Rize’den yarışan Ayşe Demir Karadeniz bölge birincisi, “Erkekler 30 Cüz” kategorisinde yarışan Selman Kurt ise bölge ikincisi oldu.

Yarışmada birinci olan Ayşe Demir 9 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde Rize’yi temsil edecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve Istişâre Semineri” Ile “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi.
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...