Nevsehir Müftülüğü nevşehir müftülüğünce bayanlara...

Nevsehir Müftülüğü nevşehir müftülüğünce bayanlara yönelik konferans düzenlendi

Nevşehir Müftülüğünce Bayanlara Yönelik Konferans Düzenlendi

31 Mart 2018 - 17:41

Nevşehir Müftülüğünce Bayanlara Yönelik Konferans Düzenlendi

08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda bayanlara yönelik, konferans düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ankara İl Müftülük Uzman Vaizi Ulviye Çakır ve Ankara ADRB Koordinatörü Zehra Tuncel konuşmacı olarak katılırken, Vali İlhami Aktaş’ın eşi ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün eşi, Kur’an Kursu Öğreticileri, Sivil Toplum Kuruluşları Kadın Kolları Temsilcileri ile Kur’an Kursu Öğrencileri, Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Lisesi ve Diriliş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri yanı sıra çok sayıda kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk teşekkür konuşması yaparak salondan ayrıldı.

Müftü Öztürk; Programı hazırlamada emeği geçen ADRB bürosu Koordinatör ve ekibine, konuşmacı Hocahanımlara ve davete icabet eden kadın ve öğrencilere yüksek seviyede gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı, salonu hınca hınç doldurdukları için teşekkür etti ve konferansın hayırlı ve verimli olmasını diledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara İl Müftülük Uzman Vaizi Ulviye Çakır, “Kur’an ve Sünnet Ekseninde Kadın ve Adalet” konulu konferansını sundu.

Ankara İl Müftülük Uzman Vaizi Ulviye Çakır, Kur’an-ı Kerimden pek çok örnekler vererek Allah katında yaratılıştan gelen kul olma bağlamında, ibadet ve sorumluluklar bağlamında kadın ve erkeğin eşit olduğundan, aynı güzel ameli işleyenlere aynı mükafatın verileceğinden aynı günahı işleyenlerin de kadın olsun erkek olsun aynı cezayı alacaklarından bahsetti. Kadınların da erkekler gibi insan olmaları hasebiyle can, mal, din, akıl, ırz, şeref dokunulmazlığı olduğunu dile getirdi.

Sinevizyon gösteriminden sonra Ankara ADRB Koordinatörü Zehra Tuncel; ‘‘Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Asrı Saadette Kadın’’  konulu konferansını sundu.

Ankara ADRB Koordinatörü Tuncel, Zehra Tuncel Asrı saadet döneminde kadınların sosyal hayattaki aktif rolleri üzerine örnekler verdi. Peygamber efendimizin kıymetli eşi Zeynep (r.a.) annemizin dericilik yaptığını ve kazandıklarının tamamını hayır işlerine harcadığından bahsetti.

Programa konuşmacı olarak katılan Ulviye Çakır ve  Zehra Tuncel’ e günün anısına, Vali İlhami Aktaş’ın eşi ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün eşi hediyelerini takdim ettikten sonra program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.