öğrenciler Kars’ın Tarihi Ve Manevi Mekanlarını Tanıyor

öğrenciler Kars’ın Tarihi Ve Manevi Mekanlarını Tanıyor

öğrenciler kars’ın tarihi ve manevi mekanlarını tanıyor

11 Ocak 2023 - 16:55

ÖĞRENCİLER KARS’IN TARİHİ VE MANEVİ MEKANLARINI TANIYOR

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Vakti Kuşanmak’ projesi kapsamında Kars İl Müftülüğü ile Kafkas Üniversitesi Ebu’l-Hasan Harakani Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin katkılarıyla 8. Sınıf öğrencileri Ulu Cami, Kümbet Cami ve Evliya Cami başta olmak üzere Kars’ın tarihi ve manevi mekanlarını tanıyor.

Kars’ta Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) yurtlarında kalan farklı gruplardan oluşan kız öğrencilere yönelik Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve İl Gençlik Koordinatörleri, şehrin manevi değerlerini tanıtmaya yönelik geziler düzenlemeye devam ediyor.

Düzenlenen etkinlikte Kümbet Cami İmam Hatibi Zehni Elyıldırım Kümbet Cami'nin tarihi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirirken, Doç Dr. Alparslan Kartal da Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin hayatını ve görüşlerini anlattı ve öğrencilerimizin bu husustaki sorularını cevapladı.

Evliya Cami İmam Hatibi Murat Umurbek öğrencilerimize çiğ köfte ayran ikramında bulundu. Cemaatle kılınan öğle namazıyla sona eren etkinliğimizde öğrencilerimiz cami adabını, cemaatle namazın kılınışını uygulayarak öğrenme fırsatı buldular.

İkramlardan sonra Kars Müftülüğü il Vaizesi Meryem Sarıgül'ün de eşlik ettiği etkinliğimiz cemaatle kılınan öğle namazıyla sona erdi.

Etkinlik boyunca verimli ve keyifli vakit geçiren öğrenciler proje kapsamında aynı zamanda cami adabını ve cemaatle namazın kılınışını uygulayarak öğrenme fırsatı bulmuş oluyorlar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.