Osmaniye’de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle...

Osmaniye'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle "gençlerle Etkili Iletişim, Gençlik Dönemi Dini Krizler Ve Ergenlik Psikoloji” Konulu Seminer Düzenlendi

camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle "gençlerle etkili iletişim, gençlik dönemi dini krizler ve ergenlik psikoloji” konulu seminer düzenlendi

02 Ekim 2019 - 18:51

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz konferans salonunda Kahramanmaraş İl Müftülüğünde Öğretmen olarak görev yapan Seyyid ŞİŞMAN hocamız tarafından  "Gençlerle Etkili İletişim, Gençlik Dönemi Dini Krizler ve Ergenlik Psikoloji” konulu seminer verildi.

Seminere İl Müftü Yardımcıları Ahmet DEMİRER ve Muhammed DEĞİRMENCİ, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve Müftülük personeli katıldı.

Seminerde; Diyanet İşleri Başkanlığımızın, cami dışında da din hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Seyyid ŞİŞMAN hocamız şunları söyledi.

“Dini, sosyal hayatın yaşandığı her alana taşımak zorundayız. Bu amaçla Başkanlığımız gençlik çalışmaları katlanarak devam ediyor. Caminin dışında bizlere ihtiyacı olan çok sayıda gençlerimiz var. Bu gençlerimiz bizim kendileriyle ilgilenmemizi bekliyorlar. Bu faaliyetleri devam ettirirken yine camimizi merkeze alarak yol almamız gerekiyor. Din eğitimi bir şeylerin ezberlenmesinden ibaret değildir. Yığın yığın şeyleri kalpsiz bir şekilde öğrenmekten ziyade, az da öğrenilse, aşkla ve  kanarcasına yapılan öğrenme daha önemlidir.”

“Din eğitimini üzerine oturtmamız gereken zemin ahlak zeminidir. Ahlaksız öğretilen ilim ve bilim felaket getirecektir. Muhatap olduğumuz gençlere ilk önce dinin bizden güzel ahlak sahibi olmamızı istediğini söylemeliyiz”

“Din eğitimin merkezinde Peygamber (s.a.v) efendimizin   -Din Samiyettir hadisi yatar. Hz. Peygamberin en büyük mucizelerinden biri kısa sürede binlerce nitelikli insan yetiştirmiş olmasıdır.” Dedi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri