Osmaniye’de Deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı...

Osmaniye'de Deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursunda Yapıldı

deprem anı, çök kapan tutun ve tahliye tatbikatı gülistan yatılı kız kur'an kursunda yapıldı

03 Kasım 2022 - 18:50

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" 81 İlde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Osmaniye Merkez Gülistan Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda yapılan tatbikata Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müftüsü Ali Çakmak, AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Tatbikat öncesinde konuşan Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, “İlimizin fay hatlarına yakınlığı bir an bile unutulmadan, zararı en aza indirmek için hazırlıklarımız daima devam etmektedir. Afet algısının tüm vatandaşlarımız üzerinde etkili olması, benimsenmesi ve toplumda afet farkındalığının oluşması gerekmektedir. Bu ve benzeri tatbikatlarımızla sağlayacağımız farkındalık bireyler ve toplum üzerinde afetlere karşı hazırlıklı olunmasını sağlayacaktır.”diye konuştu.

İl Müftüsü Ali Çakmak ise yaptığı konuşmada, “İnsanı tedbirsizlik öldürür. Olumsuz olaylara karşı, insanın aklın yüklemiş olduğu sorumluluğu yerine getirdiği zaman tabiatın, bizlere imtihan için yaratılan bu dünyanın, bu olumsuzluklara karşı alınacak tedbirlerle en az zayiatla, insan hayatını ön plana alacak şekilde, sonuçlanacağına inanıyorum. Tatbikatın hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikatın ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bu tatbikatların, afetlere karşı hazırlıklı olunması anlamında, başta kendi hayatımız için çok kıymetli olduğunun farkına varmalıyız. Hayatımızı kurtaracak davranışları göstermemiz, yapmamız gerekenleri yapabilmemiz için bu tatbikatlar gerekli. Ne kadar çok tatbikat yaparsak ve bu tatbikatları ne kadar gerçekçi yaparsak o kadar iyi hazırlanmış oluruz.”diye konuştu. Tatbikatın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan, tatbikata katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Vali Yılmaz, tatbikatın ardından Kur’an Kursu Öğretmenleri ve sınıf başkanı öğrencilere afet ve acil durum çantası hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı