şehristanbul Buluşmaları’nın Konuğu Imam Hatip öğrencileri...

şehristanbul Buluşmaları’nın Konuğu Imam Hatip öğrencileri Oldu

şehristanbul buluşmaları’nın konuğu imam hatip öğrencileri oldu

01 Nisan 2019 - 15:02

İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu Eyüpsultan Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bahçelievler Şehit Mehmet Karaaslan Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri oldu.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, öğrencilere hitap etti. Allah Teala’nın Lokman suresinde hayatın yol haritasını çizdiğini belirten ve gençlere bu sureyi okumalarını tavsiye eden Yılmaz, “Lokman suresinin ayetlerinden her birinin size gençler olarak, evlat olarak, anne babanıza ya da muallimlerinize taalluk eden tarafları var” dedi.

‘Millete ve ümmete dua edin’ diyen Yılmaz, “İnsanlık olarak, Müslüman dünyası olarak gerçekten zor dönemlerden geçiyoruz. Bu zor dönemlerin kolaylıkla aşılması adına duaya ihtiyacımız var. Dua sadece kavli yani sözlü olmaz. Fiili yani ameli dua da olmalıdır. Onun gereği olan davranışları ve amelleri yapmamız gerekmektedir. Kavli ve fiili dua aynı anda olursa Hakk’ın katından geri dönmeyecektir. Onun için O’na dua etmeye özen gösterelim.” diye konuştu.

Gençlerin gelecekte hangi okulları tercih edeceğinin şekillenmeye başladığı bir dönemde olduklarını kaydeden Yılmaz, “Hem şahsınıza, hem ailenize, hem milletimize en hayırlı yerlerde okumayı Cenab-ı Hak nasip eylesin. İmam Hatip’te okuyan gençler olarak aklınızın bir köşesinde İlahiyat tahsili yapmak, dini ilimleri öğrenmek, sonra da toplumu irşad etmek ve Hakk’a davet etmek üzere bir hizmet eri olmak da bulunsun. Çünkü bu çok şerefli bir hizmet. Çünkü biz inanıyoruz ki, hayatımız sadece dünya hayatı ile sınırlı değildir. Bir de ebedi hayat var. Ebedi hayatın anlam ve değeri de dünyada yaşadığımız hayatla doğrudan alakalıdır. Onun için İlahiyat ve Diyanet camiasına doğru yapacağınız tercihler, inşallah daha hayırlara vesile olur.” İfadelerini kullandı. 28.03.2019

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret