Siirt’te Abdurrahman Bin Avf Camii Ve Türbesi Açıldı

Siirt'te Abdurrahman Bin Avf Camii Ve Türbesi Açıldı

abdurrahman bin avf camii ve türbesi açıldı

17 Ekim 2023 - 19:10

Abdurrahman Bin Avf Camii ve Türbesi  açıldı

Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Yukarıbalcılar köyünde makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on Sahabi'den biri olan 'Abdurrahman Bin Avf' Hazretlerinin türbesi ve çevre düzenlemesi yeniden inşa edilerek inanç turizmine kazandırıldı.

Düzenlenen programa Siirt Valisi  Dr. Kemal Kızılkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, kanaat önderleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Siirt Valisi Kızılkaya, "Evliya ve ulema diyarı Siirt’in bölgede önemli bir inanç merkezine dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türbe restorasyonu, cami, çevre ve peyzaj çalışmalarının yapımında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Abdurrahman Bin Avf Hazretleri'nin Camii ve Türbesi ile sosyal donatıları Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal’ın yaptığı dua ile açıldı.

Açılış sonrası protokol üyeleri Abdurrahman Bin Avf Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri