Siirt Valisi Dr. Kızılkaya, Din Görevlileriyle Buluştu

Siirt Valisi Dr. Kızılkaya, Din Görevlileriyle Buluştu

siirt valisi dr. kızılkaya, din görevlileriyle buluştu

08 Şubat 2024 - 19:10

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Müftülüğü ’nün düzenlediği personel buluşmasında din görevlileriyle bir araya geldi.

Siirt İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri ile birlikte yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şakir Pinal, yaklaşan ramazan ayı ile birlikte ilde yürütülen çalışmalara ve din görevlilerinin sorumluluklarına dikkat çekerek,  özellikle 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki çocuk sayısının artırılmasında önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.

VALİ KIZILKAYA DİN GÖREVLİLERİNE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Vali Dr. Kızılkaya, İl Müftülüğünce Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, önemli bir misyon yürüten din görevlilerine toplumsal meselelerde büyük iş düştüğünü söyledi.

Din görevlilerinin milletin duygularına tercüman olan ve manevi inşasına katkı sunan çok önemli kanaat liderleri olduğunu dile getiren Kızılkaya, "Cami görevlileri köyünde, mahallesinde, camisinde ve etrafında olup bitenlerle mutlaka ilgilenmesi gerekir. Toplumsal meselelerde ilgili olması gerekiyor. Bize düşen en önemli görevlerden birisi de toplumsal meselelere duyarlı olup fitne ateşi gördüğümüz yerde hemen üzerini söndürmeye, insanları uzlaştırmaya çalışmak ve muhabbeti yaygınlaştırmaktır." dedi.

Camilerin temizliğine de dikkat çeken Vali Kızılkaya konuşmasında, yaklaşan Ramazan ayının heyecanını vatandaşlara yaşatmak için şimdiden hazırlıklara başlanılması gerektiğini ifade ederek din görevlilerine bazı tavsiyelerle sözlerini tamamladı.

4-6 Yaş Desteğe Teşekkür belgesi

İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine  4-6 yaş Kur’an kurslarına ve Kur’an kurslarına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

Dr. Kemal Kızılkaya 4-6 Yaş Kur’an kursunu ziyaret etti

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt İl Müftülüğü'ne bağlı 'Kudüs Darusselam (4-6) yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek,  Minik öğrencilerle samimi anlar yaşayarak, onların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi,  Eğitim ve maneviyatın önemine bir kez daha vurgu yapmak adına güzel bir ziyaret olduğunu ifade ederek, katkı bulunanlara teşekkür etti.

İl Müftüsü Şakir Pinal, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak ve il Emniyet müdürü Necmettin Öztürk’e katkılarından dolayı tablo ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Düzenlenen programa Siirt Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Nihat Şındak, Siirt Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt Müftü yardımcıları ve Sivil toplum örgütleri ve hayırseverler katıldı


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri