Siirt’te Anne Babanıza ‘öf’ Bile Demeyiniz

Siirt'te Anne Babanıza ‘öf’ Bile Demeyiniz

anne babanıza ‘öf’ bile demeyiniz

22 Ekim 2021 - 19:10

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti. Ziyarette Çocuklara anne baba’ya saygıda kusur edilmemesini, ‘öf’ bile denmemesi gerektiğini anlattı.

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Fevzettin Sönmez ile birlikte Molla İhsan Erdal Kur’an Kursu'nda eğitim gören Kur'an kursu öğrencileri ziyaret etti.

Yapılan ziyarette öğreticilerle görüşen Müftü Kapıcıoğlu, kurs yöneticisi Necmettin Çiçek’ten kursun işleyişi ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldıktan sonra; her ay Diyanet Dergisinden  yapılan sınavda ilk 5 Sıraya giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Derslere katılıp çocuklarla bir müddet sohbet eden Müftü Kapıcıoğlu, öğrencilere ayın konusu anne ve baba sevgisi konulu bir konferans verdi.

Müftü Kapıcıoğlu şunları söyledi:

“İyilik ve yardımlaşmanın, ağırbaşlılık ve sorumluluğun sembolü olan Anne-babalarımız; soğuk-sıcak, yaz-kış demeden, gece-gündüz çalışır, çabalar, helalinden kazanır, maddeten ve manen büyüyüp gelişmemize ve hayata atılmamıza katkıda bulunurlar. Anne-baba sevgisi ve desteği de çocuklar için önemli bir güç kaynağıdır. Yüce Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle." Bu ayette, bir mü’ minin, anne-babasına, eziyet, kötülük şöyle dursun onlara iyilikte bulunması, saygılı davranması, onlara şefkat ve merhamet yüklü sözcüklerle güzel bir şekilde hitap etmesi gerektiği bildirilmiştir. Zira o güçsüz iken, anne-babası ona kol kanat germiş, bütün zorluk ve meşakkatlere rağmen ona hep güler yüz göstermiş, güzel söz söylemişlerdir. Onun mutluluğu için nice fedakârlıklara katlanmışlardır" şeklinde konuştu.

Müftü Kapıcıoğlu, Kuran Kursu öğreticileri Necmettin Çiçek, Muhdi Erkoyuncu ve Macit Çiçek’e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ayrıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...