Sinop’ta Il Müftüsü Düzgüney“uluslararası Aile...

Sinop'ta Il Müftüsü Düzgüney“uluslararası Aile Sempozyumu” ıv. Oturumuna Oturum Başkanlığı Yaptı

il müftüsü düzgüney“uluslararası aile sempozyumu” ıv. oturumuna oturum başkanlığı yaptı

23 Ekim 2020 - 00:05

Sinop İl Müftüsü Düzgüney Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Aile Sempozyumu” IV. Oturumuna oturum başkanı olarak sempozyuma katıldı.

Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen “Aile Kurumunun Bekasına Yönelik Çağdaş Fırsatlar ve Tehditler” başlığı altında gerçekleştirilen Uluslararası Aile Sempozyumu’nun IV. Oturumunda Oturum Başkanı olarak katılan ve oturumu yöneten Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney oturum açılışında “Birçok değerin yara aldığı günümüz toplumlarının İslam’ın sevgi, şefkat, merhamet, güven ve paylaşmak gibi vurgularını yeniden göz önüne alması gerekmektedir.” diyen İl Müftüsü Düzgüney sözlerine şöyle devam etti. “Dünya ve ahiret saadeti için bizlere yol gösteren dinimiz İslam, ailede fedakarlığın, sorumluluk bilincinin, yardımlaşmanın, karşılıklı anlayışın ve aile içi ilişkilerde gerekli olan birçok erdemin aile hayatına hâkim kılınmasını ister. Ortaya çıkan problemler karşısında sabırlı ve anlayışlı olunmasını vurgular. Her konuda insanlığa örnek olan sevgili peygamberimiz de aile hayatıyla ilgili hepimize en güzel en hayırlı örnek olmuştur. Dinimizin bize emrettiği ve bizi nehyettiği her şeyin kişisel ve toplumsal olarak hayırlarla yüklü olduğunu unutmamalıyız. Müslümanlar olarak bizler hem aile yaşantısında hem de hayatın tüm alanlarında iyi bir Müslüman olarak iyiliği emredip kötülükten alıkoyan tutum ve davranışlar sergilemek üzere gayret göstermeliyiz.” dedi.

Oturum açılış konuşmasının akabinde oturuma konuşmacı olarak davet edilen Arş.Gör. Harun Geçer, Dr.Öğretim Üyesi Fatma Yüce ve Dr. Sehal Deniz Varlık Kotan kendilerine verilen  konular hakkında sunumlarını yaptılar.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in Arş.Gör. Harun Geçer, Dr.Öğretim Üyesi Fatma Yüce ve Dr. Sehal Deniz Varlık Kotan  katılım belgesi vermesinin akabinde toplu çekinilen fotoğraf ile sempozyum sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Agri'da Hac Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri
Agri'da Hac Eğitim Ve Bilgilendirme Semineri