Sinop’ta Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Kapsamında Dr....

Sinop'ta Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Kapsamında Dr. Mustafa Kahraman Imam-hatip Lisesi öğrencileriyle Buluştu

mevlid-i nebi haftası etkinlikleri kapsamında dr. mustafa kahraman imam-hatip lisesi öğrencileriyle buluştu

19 Ekim 2022 - 00:05

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi konferans ve etkinlik için Sinop'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mustafa Kahraman, Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Öğrencilerle Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bir araya gelen Dr. Mustafa Kahraman “İnsan demek, görevli ve halife demektir. Bu vazifemiz ilk insandan başlayıp kıyamete kadar sürecek. Bu dünyayı imar ve ihya etmesi için insanın Cenab-ı Allah'ın emirleri ve yasaklarını peygamberlerinin vesilesi öğrettiği şekilde gitmesi gerekiyor. Bu yol sırat-ı müstakim olan Cenab-ı Allah'ın yoludur. İşte bu da dinimizi öğrenmek ile olur . Oda okumak ile gerçekleşir.Rabbimiz ilk olarak okuma ve yazmamızı yani ilim ehli olmamızı bizden istiyor. Bizlerde önce Allah’ımızın emir ve yasaklarını, Rasülüllah (sav) Efendimizin hayatını ve yaşayışını öğrenerek onun gibi güvenilir emin olma yolunda çaba ve gayret sarf edeceğiz. Eğer biz bu şekilde yaşamaya gayret edersek hem dünyamızı, hem de ahiretimizi kurtaracak en hayırlı olanlardan oluruz.” dedi.

Gençlerle bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mustafa Kahraman’a teşekkür eden İl Müftüsü Mustafa Düzgüney öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı