Sinop’ta Zekat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sinop’ta Zekat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

sinop’ta zekat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

29 Şubat 2024 - 00:05

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliği ile zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Sinop  İl ve İlçe Müftülükleri personeline  "Zekât Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Sinop Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı Alaaddin Camii İmam Hatibi Celil Kalyoncu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde toplantıya katılanlara “Hoş geldiniz!” diyen İl Müftü Vekili Kamil Tuncel sözlerine şöyle devam etti. “TDV çalışmaları ve faaliyetleri hakkında az çok hepimizin bilgisi mevcut. Şu anda ilimizde misafirimiz olan TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin tarafından TDV tüm çalışmaları ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgimiz olacaktır. Bizler bu çalışmaları ve faaliyetleri duydukça vakfımızın daha çok insana ulaşması için daha çok gayret ve çaba göstereceğiz.” dedi.

TDV çalışmalarını ve 149 ülkede yaptığı faaliyetleri detaylı bir sunumla anlatan Genel Müdür Yardımcısı Çetin sözlerine şöyle devam etti: “1975 yılında kurulan Türkiye Diyanet Vakfı şu anda dünyada 149 ülkede insanlara hizmet etmeye devam etmektedir.Bu tür hizmet eden bir çok kuruluş vakıf dernek vardır. Ama TDV bunların en üstünde çatı kuruluş olarak hizmetlerine ve çalışmalarına devam etmektedir. Bu yapılan hizmetler sizlerin, sizden evvelki görevlilerimizin çalışmaları ve gayretleri ile bu aşamaya geldi. Bizden sonra yetişen nesille daha ileri seviyelere ulaşacaktır. Türkiye halkı olarak yapmış olduğumuz bu yardımlar, kurmuş olduğumuz bu gönül köprüleri sayesinde üzerimizdeki ay yıldızlı bayrağımızı gördüklerinde dua etmeye başlıyorlar. Türkiye'ye olan ilgi ve alakalarını, muhabbetlerini samimi hâl ve tavırlarla dile getiriyorlar. Yapılan bu güzel çalışmaların, yardımların karşılığı ülkemize dua olarak geri dönüyor. Hayırla yâd edilmek için, insanlık için, Allah rızası için geriye güzel eserler bırakmak lazım. Bir damla suya muhtaç kurak topraklarda açılan su kuyularından sadece insanlar değil tüm canlılar istifade ediyor. Yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatan vakfımız hayırsever halkımızın destekleriyle ihtiyaç sahibi halklara can olmaya, devam ediyor.TDV sadece yurt dışında değil yurt içinde de faaliyetlerine devam ediyor.Ülkemizde meydana gelen afet durumlarında da önemli destekler ve görevler icra eden vakfımız, aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, savaş ve işgallere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, depremzedelerin, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına her zaman koşmaktadır. Hayırsever kardeşlerimizin alın terinin aç ve susuz olan halklar için bir damla suya dönüşmesine vesile olan bu güzide Vakfımız öyle büyümeli ki dünyada bir aç, bir susuz insan kalmamalı, bunun için de bizlere vakfımızın tanıtımı noktasında çok çalışmak düşüyor." dedi.

Sinop İl Müftü Vekili Kamil Tuncel'in Sinop’a özgü kotra hediyesinin ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri