Temel Dini Bilgiler Yarışması Kütahya Finali

temel dini bilgiler yarışması kütahya finali

01 Mayıs 2019 - 18:02

Kütahya İl Müftülüğümüz tarafından, Kur'an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, Kur'an Kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kütahya İl Müftülüğü Gençlik Merkezinde yapılan yarışmaya Kütahya İl Merkezinde ve İlçelerimizde Müftülüklerimize bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Tuğba ANATOPRAK'ın başkanlığında, Vaiz Fatma Zehra BALABAN ve  Vaiz Yahya ÖZEN'den oluşan komisyon önünde heyecanlı geçen yarışma sonunda kız öğrenciler kategorisinde;

Tavşanlı Kavaklı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Şerife GÜLTEKİN birinci olurken Kütahya Merkez Hacı Nuriye Koçak Kur’an Kursu öğrencisi Derya KARAKAYA ikinci oldu.

Erkek öğrenciler kategorisinde;

Kütahya Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Muhammet Cemalettin YİĞİT birinci olurken Emet Süleyman Serdaroğlu Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Ethem DEMİRAYAK ve Tavşanlı Merkez Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Eren BİRCAN ikinci oldular.

Yarışmaya katılan öğrencileri ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik eden İl Müftü Vekili Mehmet ARSLANER, yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı