Trabzon’da Türkiye’de Kur’an-ı Kerim Hizmetleriyle öne...

Trabzon'da Türkiye’de Kur’an-ı Kerim Hizmetleriyle öne çıkan Ilimizde Hafızlık Tespit Sınavı Yapıldı

türkiye’de kur’an-ı kerim hizmetleriyle öne çıkan ilimizde hafızlık tespit sınavı yapıldı

11 Mart 2021 - 00:40

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında ve kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan adaylar için 2021 yılı 1. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı 08-10 Mart 2021 tarihleri arasında İl Müftülüğümüzde yapıldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında büyük bir titizlikle icra edilen Hafızlık Tespit Sınavı, İl Müftülüğümüzde 2 komisyon tarafından gerçekleştirildi. 55 Erkek 50 Kadın olmak üzere toplam 105 kişinin katıldığı sınavın komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi İbrahim NOĞMAN ve Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Hatun ÖZMEN yaptı.

Kur’an-ı Kerimin tamamını ezberleyen adaylar, komisyon tarafından Kur’an-ı Kerim’in muhtelif yerlerinden sorulan ayet ve sureleri ezbere okudu. Hafızlık Tespit Sınavına giren adaylara İl Müftüsü Osman AYDIN, hafızlığın büyük bir nimet olduğunu, bu nimetin şükrünün ise Kur’an-ı Kerim’i gönüllerimize yerleştirmek ve yolunda yürümek olduğunu söyleyerek başarılar diledi. Ayrıca; hafızların ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Sınava katılan adaylar, Kur’an’a ve İslam’a hizmet için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, hafız olmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek İl Müftülüğümüze gösterdiklerini ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...