Tunceli’de 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım...

Tunceli'de 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Semineri Gerçekleştirildi

tunceli'de 2022 yılı vekaletle kurban organizasyonu tanıtım semineri gerçekleştirildi

04 Haziran 2022 - 00:45

 

Tunceli'de 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Semineri Gerçekleştirildi

Tunceli İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen seminer, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Tunceli Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen seminere İl Müftüsü Şevket Dilmaç, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürü,Kuran Kursu Öğreticileri ve Din görevlileri katıldı.

Sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da Tunceli’ de yürütülen Kurban ve Vekaletle Kurban Hizmetleriyle ilgili açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şevket Dilmaç; "Vekaleten kurban, sadece bir hissenin bir eve girmesi anlamına gelmez. Vekaleten kurban , gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek,ilim ve hikmet derslerine katkı vermek, soydaşlarımızla, dindaşlarımızla aynı ufku ve idealleri paylaşan insanlarla bayramlaşmamız anlamına gelir. Dolayısıyla vekaleten kurban bizim açımızdan çok önemli ve değerlidir. Sizlerin emek ve gayretiyle Tuncelimiz'de vekaleten kurban sayımız her geçen sene artarak devam etmektedir. Sizlere bu emek ve gayretinizden dolayı teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Fatih Yıldız ise ‘’ Bizler çok önemli bir kurumun çok önemli mensuplarıyız. Bizler sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında umut beslenen insanlarız. Verilen kurbanlar bizlere emanettir ve bize emanet edilen kurbanların adresleri bellidir. Biz verilen kurbanları adresine teslim etmekle memuruz. Bizim zekatlarımız, bizim kurbanlarımız ülke olarak güçlü olduğumuzun bir göstergesidir. Aslına bakılırsa bizler çok devasa işler yapıyoruz. Yapılan bu işlerin temelinde ise sizlerin çok büyük bir emeği ve gayreti var. Bizlerden istenen daha fazla gayret etmek, Türkiye'mizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerinde umudu olan insanların umudunu yeşertebilmek ve yaşatabilmektir." diyerek sözlerine son verdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...