Türkiye Diyanet Vakfı Konya şubesi’nden Idlib’e Un Yardımı

türkiye diyanet vakfı konya şubesi’nden idlib’e un yardımı

28 Ağustos 2020 - 17:55

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV ) Konya Şubesi, Konya İl Müftülüğü ve TDV 31 ilçe Şube Başkanlığı ile birlikte Ocak ayında başlatılan ‘’Yolun İyilik Olsun (İdlib)’’ kampanyası kapsamında 2 tır un İdlib’e ulaştırılmak üzere Kilis Öncüpınar sınır kapısına gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, sadakanın belaları def eden bir şifa vesilesi olduğunu, harman ve hasadın tamamlandığı bu mevsimde Allah’ın vermiş olduğu nimetlerden zekat ve sadaka vermenin Allah’a şükretmek olduğunu vurgulayarak Bugün Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için 2 tır un gönderdiklerini belirtti..

Bugüne kadar İdlib ve Halep başta olmak üzere Suriye’nin değişik bölgelerindeki ihtiyaç sahipleri ve sınırda mülteci olarak bulunan İhtiyaç sahiplerine 85 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini ifade eden Poçanoğlu, yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür ederek şunları kaydetti:

‘’Ben bu gayretlerin yeryüzünde İslam’ın yeniden hakim olması Allah kelimesinin ve adaletin yeryüzünde yücelmesi için küçük ama önemli gayretler olduğuna inanıyorum.Bu vesileyle yardımda bulunan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah onların yardımlarını makbul eylesin.Konyalı kardeşlerimize özellikle bu konuda TDV Konya Şubemize zekatları sadakaları, kriz yerlerinde bulunan Müslümanlara ulaştırdığımız yardımlar ve kurbanlar gibi konularda şimdiye kadar bize TDV Konya Şubesine yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Bundan sonra da yardıma devam etmelerini özellikle istirham ediyorum .’’

Yardımların Suriye’ye ulaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Poçanoğlu, yapılan yardımların milletimiz, memleketimiz ve şehrimizin üzerinden covid19 hastalığının kaldırılmasına vesile olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...