Yalova da ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu sona erdi.

Yalova da ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu sona erdi.

Ezanı Güzel Okuma Hizmet içi Eğitim Kursu sona erdi.

12 Nisan 2018 - 20:52

Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu sona erdi.

Cami hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız, görevlilerin mesleki yeterliliklerini, hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırabilmek için yıl boyu hizmet içi eğitim çalışmalarına önem vermektedir.

İl Müftülüğümüz de bu çerçevede, cami görevlilerinin musiki kabiliyetlerini geliştirmek, ezan, kâmet ve salâ okuyuşlarını daha da güzelleştirmek, nitelikli ve etkin hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenledi.

İl Müftüsü Turgut Açari, İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, İl Müftü Yardımcıları ve kursiyerlerin katılımı ile Uygulama Otelinde gerçekleştirilen “Katılım Belgesi” verme töreni ile kurs tamamlandı.

19.03.2018 - 12.04.2018 tarihleri arasında Fatih Camii müştemilatında düzenlenen ve dersleri Termal İlçe Vaizi Sezai Ceyhan verdiği kursa katılan hocalarımız; bu kurs ile ezan, kâmet ve salâ okuyuşlarının daha da güzelleştiğini ifade etiler.

İl Müftüsü Turgut Açari, de belge töreninde kursiyerlere yaptığı konuşmada; “ Ezan, dinimizin şiarındandır. Güzel sesle okunan her ezan, insanların üzerinde olumlu etki bırakır. Onun için ezanı özenerek ve usulüne uygun olarak okunması önemlidir. ” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program, Katılım Belgelerinin verilmesinin ardından yapılan ikram ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.