Yozgat’de Il Müftülüğü 2018 Yılı Faaliyet Raporunu...

Yozgat'de Il Müftülüğü 2018 Yılı Faaliyet Raporunu Açıkladı

il müftülüğü 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı

24 Ocak 2019 - 02:11

İl Müftümüz Salih SEZİK, İl Müftülüğümüz ve TDV Yozgat Şubesince 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Halep’te İnsanlık Ölmesin”

İl Müftümüz Salih SEZİK; “Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen Halep’te İnsanlık Ölmesin kampanyası için 13 tır un ve 2018 yılında Afrin ve Doğu Guta İnsani yardım kampanyasında 175 Ton un, 250 Koli su, 100 Adet yatak ve baza, 100 Adet dolap, 20 Adet koltuk başta olmak üzere toplamda 16 tır insani yardım tırı TDV tampon bölgesine ulaştırılmıştır.

“Yemene yardım kampanyası” kapsamında İl genelinde 305.000 TL yardım yapılmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak Ramazan ayında 280 aileye gıda yardım kartı, 250 aileye gıda paketi dağıtılmıştır.

2018 yılında Afganistan’dan gelen mülteci ailenin damağında delik bulunan çocuğunun ameliyatı Ankara’da şubemiz imkânları ile yaptırılmış ve ailenin ev ihtiyaçları giderilmiştir.

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş”

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 2017 yılı Kurban Bayramında toplam 350 Hisse 50 Adet büyükbaş hayvan kesimi tamamlanmış 500 aileye, Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu, İmran Kız Kur’an Kursuna dağıtımı yapılmıştır.

2018 yılında kurban bayramında 68 adet büyükbaş hayvan kesimi yapılmış İl ve İlçelerde toplam 500 öğrencinin yararlandığı kur’an kurslarına dağıtılmıştır. Ayrıca ihtiyaç sahibi 350 aileye ve 250 mülteci aileye dağıtımı yapılmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 2017 Yılı Kurban Bayramında İl geneli yapılan kurban organizasyonunda 354 hisse kurban bağışı alınmıştır. Ayrıca internet üzerinden yapılan bağışlarla birlikte 520 hisse kurban sayısına ulaşılmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 2018 Yılı Kurban Bayramında İl geneli yapılan kurban organizasyonunda 1541 Hisse Kurban bağışı alınmıştır. Ayrıca internet üzerinden yapılan bağışlarla birlikte 2400 Hisse kurban sayısına ulaşılmıştır.

“Yozgat Kardeşine Sahip Çık”

“Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 2018 yılında 70 aileye kömür yardımı yapılmış, 10 Adet soba alınmıştır.

2018 yılı ramazan ayında 500 aileye gıda paketi dağıtımı yapılmış, 250 aileye alışveriş çeki dağıtılmıştır.

“Yozgat Kardeşine Sahip Çık” yardım kampanyasında 350 aileye başta nakit para olmak üzere temel gıda, sıfır kıyafet ve ev eşyası gibi malzemelerin dağıtımı yapılmıştır.”

“Gençliğe Değer”

“Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi ve Yozgat İl Müftülüğü işbirliği ile Yozgat İl Müftülüğü Gençlik Merkezi 550.000 TL proje bedeli ile projelendirilmesi yapılmıştır. Proje kapsamında 100.000 TL ödenek gelmiş olup proje yaklaşık maliyet ve ihale aşamasındadır.”

“Cami Hizmetleri”

“Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak yapımı tamamlanan ve 1.150.000 TL (Birmilyonyüzellibinlira) maliyeti olan Şehitler Cami hizmete girmiştir.

2018 yılında Yozgat şehir hastanesi cami inşaatı projelendirme aşamasında olup toplam yaklaşık maliyeti 5milyon TL dir.

Adliye binası mescidi, Köçekkömü Köyü Camii, Gençlik merkezi, Yenifakılı imam hatip mescidi halıları şubemizce alınmıştır.

Gülyayla Köyü Kur’an kursu, lojman ve camii şubemizce yaptırılmıştır.

Mülkiyetleri vakfımıza ait Hz. Ebubekir ve İsmail Erkoç camii proje ve inşaatları şubemiz katkılarıyla dernek marifetiyle yaptırılmıştır.”

“Kur’an Kursu ve Yurt Hizmetleri”

“Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi olarak 140 Kişilik Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 1.750.000 TL harcanarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmiştir.”

2018 yılında Bilal Şahin Külliyesi yanında 23 dönüm arsa tahsisi yapılmış olup toplam yaklaşık maliyeti 6 milyon liradır.

2018 yılında üniversite yolu üzerinde 100 kişilik kur’an kursu cami kompleksi projelendirmesi yapılmış olup yaklaşık maliyeti 7 milyon TL’ dir.

Reyhan Kur’an Kursu yeri vakfımıza alınmış, tefrişatı vakfımız tarafından yapılmış ve hizmete girmiştir.

Mevcut Bilal Şahin kur’an kursu, Bölge Yatılı kur’an kursu, İmran Kız Kur’an Kursu, Camiler ve diğer kursların ihtiyaçları şubemiz tarafından karşılanmaktadır.

400 m2 alana sahip eski müftülük binasına karşılık mevcut 1.889 m2 müftülük ve Naciye Afet Kur’an Kursu mülkiyeti takas yapılmış, vakıf şubemize tapusu alınmıştır. Külliyenin kalan kısımları için vakıf şubemizce alma çalışmaları devam etmektedir.

Müftülük hizmet binasındaki vakıf şubesi müstakil olarak yan tarafa taşınmıştır.

Bilal Şahin Kur’an Kursu tadilatı yapılmıştır.

“Araç Hizmetleri”

2010 model Fulence marka araç Saraykent şubemize verilmiş olup yerine 2017 model Toyota Corolla marka araç alınmıştır.

2017 model Fort transit minibüs Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hibe yoluyla alınmıştır.

2017 model Renault Trafik marka araç Vakıf hizmetlerinde kullanılmak üzere alınmıştır.

Bir yıl içerisinde gerçekleştirilen bu ve benzeri faaliyetlerin önümüzdeki dönemde daha geniş yelpaze de sürdürüleceğini belirten İl Müftümüz Salih SEZİK,” Bir yıl içerisinde gerçekleştirilen bu hizmetlere maddi ve manevi yardımlarıyla her zaman katkı da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Yozgat Valiliğimize ve hayırsever Yozgat halkına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Balikesir'da Balıkesirli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı