Zonguldak’ta Disleksi Hastası Hafızımız Ikbal Bölge 3.sü Oldu

Zonguldak'ta Disleksi Hastası Hafızımız Ikbal Bölge 3.sü Oldu

20 Mart 2021 - 03:00

2019 yılında hafızlığını ikmal eden İkbal Adıyaman katıldığı Hafızlık Yarışmasında bölge 3.sü oldu.

Zonguldak Kilimli ilçesinde yaşayan ve öğrenme güçlüğü nedeniyle özel eğitim destek programı alan İkbal Adıyaman, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında ailesiyle birlikte her gün 18 km yolu trenle katederek Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde yaklaşık 15 ay hafızlık eğitimi aldı. Eylül 2019’da Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olarak hafızlık payesini ve belgesini almaya hak kazandı.

Ezberlerini hocasına okuyabilmek için gösterdiği azimle herkese örnek olan ve gayreti bırakmayan Adıyaman, Zonguldak il birincisi olarak katıldığı Karadeniz Bölge yarışmasında Bölge 3.sü oldu.

İlk zamanlarda arkadaşlarıyla iletişim kurma ve ezberleme problemi yaşayan Adıyaman, Kur’an eğitimi aldığı sürede zamanla arkadaşlarıyla pozitif ilişkiler kurmayı başardı. Karakter ve kişilik gelişiminde ilerleme kaydeden ve ezber kabiliyeti gelişen Adıyaman, başarının önünde hiçbir engel olmadığının canlı göstergesidir.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, yarışmada dereceye girip bölge 3.sü olan Adıyaman’ı makamında ağırlayarak azim, gayret ve başarılarından dolayı tebrik etti, hediyelerle ödüllendirdi.

İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak “İkbal kardeşimizin hafızlığı bitirmesi, diğer öğrencilere büyük motivasyon sağladı. Başarmanın önünde hiçbir engelin olmadığını, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmayacağını diğer öğrencilerimize de göstermiş oldu. Çok zor şartlarda hafızlığını ikmal ederek yaşıtlarına ve kendisiyle aynı durumda olan herkese örneklik teşkil eden bu özel öğrencimizin azmini devam ettirerek, il müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen hafızlık yarışmasında il birincisi olması ve akabinde ilimizi başarıyla temsil ederek Karadeniz Bölge 3.sü olması takdire şayandır. Kendisine, ailesine ve onu bugüne taşıyan üstün gayret ve sabır sahibi tük Kur’an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ederim” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...