Zonguldak’ta Ilahiyat Fakültesinde “hafızlık Eğitimi...

Zonguldak'ta Ilahiyat Fakültesinde “hafızlık Eğitimi Projesi” Protokolü Imzalandı

21 Ekim 2022 - 03:00

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi arasında “İlahiyat Fakültesi ile Eş Zamanlı Hafızlık Eğitimi Projesi” protokolü imzalandı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ZBEÜ İlahiyat Fakültesinde kız öğrencilerin hafızlık eğitimini sürdürebilmesi için İl Müftülüğünce C grubu Hafızlık Kur’an Kursu açılarak bayan Kur’an Kursu Öğreticisi görevlendirilmişti.

2022-2023 eğitim-öğretim döneminden itibaren projenin kapsamı genişletilerek İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesinin desteği de sağlanmıştır. Bu kapsamda “İlahiyat Fakültesi ile Eş Zamanlı Hafızlık Eğitimi Projesi” protokolü, 18.08.2022 tarihinde ilgili kurum ve kuruluşların mutabakatı sonucunda İlahiyat Fakültesinde imzalandı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Cansız tarafından imzalanan protokolün imza töreninde İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak ve Hafızlık Projesi Koordinatörü Öğrt. Gör. Dr. H. İbrahim Aydın da hazır bulundu.

İlgili protokol kapsamında İlahiyat Fakültesinde hafızlık eğitimi almak isteyen kız öğrenciler için bayan Kur’an Kursu Öğreticisi sayısı İl Müftülüğünce artırılırken, İlim Yayma Cemiyeti ise tatil dönemlerinde hafızlık eğitiminin devam edebilmesi için öğrencilere iaşe ve ibate desteği sağlayacaktır.

Proje kapsamında İlahiyat Fakültesinden 13’ü erkek, 74’ü kız olmak üzere toplam 87 öğrenci hafızlık eğitimine başlamıştır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...