Çanakkale’de Regaip Kandili Programı Yapıldı

Çanakkale'de Regaip Kandili Programı Yapıldı

regaip kandili programı yapıldı

29 Şubat 2020 - 11:36

Çanakkale İl Müftülüğü tarafından 27 Şubat 2020 Perşembe günü Şehitler Camii'nde Regaib Kandili dolayısıyla “Kandil Özel Programı” yapıldı.

Çok sayıda vatandaşımızın katıldığı programda; Kayserili Ahmet Paşa Camii Müezzin Kayyımı Yahya GÜNHER, Necippaşa Camii İmam Hatibi Bircan GÖÇEN, Mecidiye Camii Müezzin Kayyımı Hikmet KOCA, 18 Mart  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camii İmam Hatibi Yahya ÇELİK ve Şehitler Camii Müezzin Kayyımı Burak SEVİM’in okuduğu Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahiler, vatandaşlarımız tarafından huşu içerisinde dinlendi.

Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahilerin ardından İl Müftüsü Arif GÖKCE, Üç Aylar Ve Önemi konulu vaazında özetle şunları söyledi:

“Regaip, bizlerin halk arasında üç aylar dediği mübarek günlerin başladığını haber veren gecenin adıdır. Regaip, bol sevaplı, bol mükâfatlı, amel işleyenlerin amellerinin faziletle donatıldığı, bol bol sevap verildiği gün ve gece demektir. Bence regaibin iki anlamı var.Bunlar;

Üç aylar dediğimiz Recep, Şaban, Ramazan aylarında biz müminlerin gönülleri biraz daha yumuşuyor. Biraz daha muhasebemiz artıyor. Biraz daha işlediğimiz amellerin vasfı, sıfatı, kalitesi hem değişiyor hem artıyor. Artmalı... Birinci anlamı bu. İkinci anlamı da, bu çağladığımız amellerimize, yaptığımız dualarımıza, şükrümüze, secdemize, teşekkürümüze, tövbemize, her ne yaparsanız kat kat Allah'ın bunları ödüllendireceği ve onları karşılıksız bırakmayacağıdır.” dedi.

Program; İl Müftüsü Arif GÖKCE’nin yaptığı dua ve kılınan yatsı namazının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri