Şanlıurfa’da Müftü Tolan, ‘’verimli Bir Yaşam Sürdürmek...

Şanlıurfa'da Müftü Tolan, ‘’verimli Bir Yaşam Sürdürmek Için önce Kendimize Saygı Duymamız Gerekiyor’’

müftü tolan, ‘’verimli bir yaşam sürdürmek için önce kendimize saygı duymamız gerekiyor’’

10 Şubat 2024 - 00:20

Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, ‘’9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’’ münasebetiyle Birecik İlçesinde seminer düzenlendi. Bağımlılıkla mücadele seminerinde konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, sigaranın zararlarına değinerek, ‘’Verimli bir yaşam sürdürmek için önce kendimize saygı duymamız gerekiyor.’’ İfadelerini kullandı.

Birecik İlçesinde bulunan Mehmet Adil Çulcuoğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen seminere İl Müftüsü Ramazan Tolan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İlçe Müftü Vekili Mehmet Emin Ertürk, Eğitimci Muharrem Çelik ile öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, sağlıklı bir yaşam için bütün kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini belirterek, ‘’Öğrenciler sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamak istiyorsa, sigara başta olmak üzere her türlü zararlı içeceğe karşı uzak durmaları gerekiyor. Sigara ve kötü alışkanlıklar hem bedeninize hem de cebinize zarar veriyor. Ahlaklı, düzenli ve verimli bir yaşamak sürdürmek için önce kendimize saygı duymamız gerekiyor.’’ diye konuştu.

Eğitimci Muharrem Çelik ise, bütün hastalıkların anasının sigara olduğunu ve dünyada her saniyede başında bir insanın sigaradan öldüğünü belirtti. Çelik, sigaradan uzak durmak için ‘’hayır’’ deme bilincine sahip olmanın önemine değindi.

Birecik ilçesinde görev yapan din görevlilerine yönelik de bir seminer düzenlendi. Amine Hatun Cami'inde düzenlenen seminere yoğun bir ilgi oldu. Düzenlenen seminerle, uyuşturucuyla mücadelenin önemi anlatıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri