2020 de alım yapılacak mı? ne zaman yapacak?

2020 de alım yapılacak mı? ne zaman yapacak?

2020 sözleşmeli alım yapılacak mı yapılacak sa ne zaman yapılacak yeni dhbt ile mi yoksa eski dhbt ile mi yapılacak.

03 Şubat 2020 - 11:01

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUCU BİZE VERİLEN CEVAPLAR!!!(alıntı haberdir)
VERİLEN CEVAPLAR DETAYLI OLARAK ORADA TAMAMINI OKUYUNUZ DİKKATLİCE “ALIM VAR MI YOK MU ŞİMDİ” vs şeklinde sorular sormamanızı rica ediyorum. Herşey orada mevcut dikkatlice okuyunuz.


Değerli hocalarım, bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ile görüşme gerçekleştirdik. Yapılan görüşme neticesinde uygun gördüğümüz sizin tarafınızdan bize iletilen soruları sorduk ve bir saatlik süresi içerisinde aldığımız cevaplar aynen aşağıdaki gibidir ne eksik ne fazla kendileri bize ne ilettik ise aynen aşağıda yer almaktadır.
S1. 2020 yılında bir alım yapılacak mı, yapılacak ise bununla ilgili Diyanetin belirlediği bir tarih var mıdır, özellikle gerek sosyal medyada gerekse bazı siteler şu tarih veya bu tarihte olacak diye net tarihler vermekte olup, hoca adaylarını umutsuz bekleyişlere sürüklemektedirler. Bu konuda sizden net bilgi alabilir miyiz?


CEVAP: 2020 DHBT sınavı yapılmadan önce yeni alım yapmayı planlıyoruz. Şuanda da çalışmalarımız o yönde ilerliyor. Bunun için gerekli bütçeler ayrıldı. Hedefimiz RAMAZAN ÖNCESİ alımı yapmak ve yaklaşık olarak 9500 olarak,çalışma ve işleyişimiz bu yönde ama burası Türkiye Cumhuriyeti bazen kararlar sadece size bağlı olmayıp prosedürler ağır ilerleyebiliyor. Biz önce Hazine Bakanlığına alım yapacağız diye bildirim yapıp bütçe istiyoruz. Bütçe verildikten sonra Devlet Personel Başkanlığına Kadro sayısını iletiyoruz. Onlardan cevap aldıktan sonra bunu Cumhurbaşkanlığından yayınlamak için izin istiyoruz. Onlardan da gerekli izin geldikten sonra bu seferde Diyanet İşleri Genel Kurulu izin verilen kadroları kategorik olan hangi alan ne kadar kaç kişi olacak diye dağılımı yapıp kadrolar ilana çıkar. İşleyiş bu denli ağır ve yorucu iken ister istemez bazı yerlerde takılmalar veya olumsuz cevaplar olabiliyor. Dediğimiz gibi bizim isteğimiz RAMAZAN ÖNCESİNDE bu alımı yapmak ama yine de belirli sarkmalar vs olabilir.

Ramazan sonrasına da kalabilir hatta 2020 DHBTsinden bile sonra olabilir. Bunları da göz önüne alın. Sonra bize eeee hani RAMAZAN’da oldu nerde alım demeyin. ANLIK DUYURU İÇİN SAYFAYI TAKİP EDEBILIRSİNİZ instagram adresi @diyanetduyurular

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Cihan
    4 yıl önce
    Hocam yapin su sinavi sizlerden ricamiz şubat ayindayiz ramazana az kaldi hocalrim
  • Diyanet yap su alimi
    4 yıl önce
    Diyanet biran once yapsin bu sinavi Ögretmen alimlari her alim oldu Bi imam alimi olmadi diyanet hep arkadan gelir zaten
  • Fahri ogretici
    4 yıl önce
    Yıllarca emek veren bu insanlar kadroyu hakedecek vasfa haiz degil dimi ?yazık cok yazık madem öyle 7 yildir gorevdeyim yeterli değilsek neden bize bunca yildir görev verip onca ogrencilerin vebaline girdiniz vasifli elemanlarinizdan alsaydiniz ya,yok eger bizleri yeterli bulup bu goreve getirldiysek neden kadroda degiliz .bu insanlari vebali cok agir olur .önceki kadroya alınan vasifsizlarin ceremesini neden bize cektiriyorsunuz ozamanki vebali alanlar düşünsün ama suanki verilen kesin fahriler alınmayacak kararida size vebal bunu unutmayın !!! ki bizler her yil goreve bi kadrolu hocanin denetlenmediginden daha cok denetlenip mulakatlara girip elenip yuksek mulakat puanlariyla gorevlerimizi aldik KADRO BİZİM HAKKIMIZ burdan yuksek vicdan sahiplerine sesleniyoruz !!!!!
  • Mehmet
    4 yıl önce
    Hocamlarim biran once bu sinavi yapin butum umidimiz bu sinavda Yardimci olun
  • Size NE
    4 yıl önce
    Bin defa okuduk bunu. Yeter artık ...... uğruna aynı şeyleri paylaşmayın!!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.