2024 Yılı Zekât Bilgilendirme Ve Değerlendirme Toplantısı...

2024 Yılı Zekât Bilgilendirme Ve Değerlendirme Toplantısı Kayseri’de Yapıldı

2024 yılı zekât bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı kayseri’de yapıldı

23 Şubat 2024 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata’nın teşrifleriyle 2024 Yılı Zekât Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Kayseri’de gerçekleştirildi.

 

Sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olan yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı harekete geçiren İslam dininin temel esaslarından biri olan zekât ibadetinin ifasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması, infak duygusu yüksek hayırsever halkımızla ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında bir köprü kurulması, toplumsal huzura katkı sunulması Başkanlığımızca önemli bir sorumluluk olarak görülmektedir.

 

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde il müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaiz, din hizmetleri uzmanı, imam hatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticisi ve zekât koordinatörlerine yönelik “Zekât Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, “Kayseri İl ve ilçe Müftülükleri tarafından gerçekleştirilen Zekât hizmetleri hakkında bilgi verdi.

 

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Ulvi Ata, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak misyonumuz: İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz ise, İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olmaktır. Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mensubu olan bizler açık ve şeffaf bir şekilde herkese ulaşmalıyız. Bunu yaparken samimi, sabırlı, kararlı ve güvenilir olmayı göz ardı etmemeyiz.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman kardeşlerimizden zulme, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız.

 

Zekât, bir şükür vesilesidir. Kalbi bir hastalık olan cimriliğe şifadır. İnsanın şefkat ve merhamet duygusunu canlı kılar. İnsanın yardımlaşma ve dayanışma bilincini diri tutar.” dedi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...