Adana’da Talim Ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı...

Adana’da Talim Ve Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı Yapıldı

adana’da talim ve tashih-i huruf kursu kursiyer seçme sınavı yapıldı

16 Aralık 2022 - 10:10

Adana İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Talim Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçme Sınavı" düzenlendi. 25 din görevlisinin katıldığı sınavda başarılı olan 16 din görevlileri 3 ay eğitime tabi tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca; Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla “Talim  ve Tashih-i Huruf Kursu” düzenleniyor.

Sözlü / mülakat şeklinde gerçekleştirilen sınava 25 din görevlisi katıldı. Adaylar; Kur’an-ı Kerim’i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası sınav komisyonu tarafından belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan 16 din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 ay süreyle eğitime tabi tutulacak. Eğitime 19 Aralık 2022 Pazartesi günü başlayacak

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret