Adana’da üniversitelerarası Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma...

Adana'da üniversitelerarası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finaline çukurova üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ev Sahipliği Yaptı

üniversitelerarası kur'ân-ı kerîm'i güzel okuma yarışması bölge finaline çukurova üniversitesi ilahiyat fakültesi ev sahipliği yaptı

09 Mart 2024 - 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ile üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Kur'ân-ı Kerîm'i güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak ve ülkemiz ve yurt dışında düzenlenecek olan uluslararası Hafızlık ve Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmalarına Türkiye'yi temsilen katılacak yarışmacıların ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda tecrübe edinerek ülkemizi daha iyi temsil etmeleri sağlamak amacıyla 2024 yılında İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık ve Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmanın üniversite bazında tamamlanmasının ardından erkekler Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma alanında üniversite birincilerinin katıldığı bölge finali yarışması Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde yapıldı.

Yarışmaya Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile yarışmacı üniversitelerden gelen misafirler katılım gösterdi.

Üniversitelerarası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmasına Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Osmaniye Korkutata Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yakındoğu Üniversitesi birincileri katıldı.

İki birincinin olduğu yarışmada jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Ömer Faruk Bolat ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Temsilcisi Mehmet Ali Sarıtürk yarışmanın birincisi oldu.

Birincilerin hediyelerini Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık takdîm etti.

Müftü Taşcı yarışmaya katılarak gayret gösteren tüm yarışmacılara teşekkür ederek başarı ve kolaylıklar diledi.

Kaybedeni olmayan yarışma sonunda, yarışmaya katılan tüm öğrencilere İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından hediye takdîm edildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri