Bilecik’de Bu Akşam Ramazan Iklimine Giriyoruz.

Bilecik'de Bu Akşam Ramazan Iklimine Giriyoruz.

bu akşam ramazan iklimine giriyoruz.

10 Mart 2024 - 10:35

11 ayın sultanı Ramazanı şerifin manevi iklimine giriyoruz. Bu akşam ilk teravih namazı kılınacak ve ilk oruç için sahura kalkılacak. Bu yıl 30 gün sürecek olan Ramazan ayı 10 Nisan Çarşamba günü bayramla sona erecek.

İLK ORUÇ PAZARTESİ GÜNÜ

11 Mart Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan-ı Şerif Gazzede yaşanan insanlık dramının hüznü içerisinde idrak edilecek. Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele ve Kur’an ı Kerim hatimlerinin yapıldığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözletildiği mübarek Ramazan,  10 Mart Pazar akşamı ilk teravi namazının kılınmasıyla başlayacak.


MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Ramazan ayında Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursunun yanındaki Osmanlı Camiinde hatimle teravih namazı kılınacak. Hatimle teravih namazı, her gün farklı hafızlar tarafından kıldırılacak.

Tüm camilerde, cemaatin yoğunluk saatine göre mukabele programları yapılacak. Mukabele programları her camide farklı vakitlerde uygulanacağından mukabele vakitleri camilerin girişlerinde yazılı olarak ilan edilmiştir.

Ayrıca bayan cemaatimize yönelik Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından da camilerde mukabeleler okunacak.

Bir de Ramazanın ayrı bir güzelliği olan itikâf ibadeti var. Ramazana has bu müstesna ibadet için Kırklar Camii belirlenmiştir. İtikafa girmek isteyen vatandaşlar cami görevlilerine ve Müftülüğümüze müracaat edeceklerdir.

Öğlen ve teravih namazları öncesinde merkezi vaaz siteminde ve bazı merkezi camilerde İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanları tarafından vaaz edilecektir.

Erkek ve kadın vaizlerimiz tarafından Alo Fetva için iki ayrı oda oluşturulmuş olup, Ramazan ayı boyunca haftanı her günü 11-17.00 saatleri arasında nöbet tutan görevlilerimiz fetva ve manevi danışmanlık hizmeti sunacaklar

Ramazan ayı boyunca her gün muhtelif camilerde görevlilerimiz tarafından Enderun Usulü Teravih Namazlı kıldırılacaktır. Hangi camilerde Enderun Usulü Teravih Namazı kıldırılacağı  Müftülüğün sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

 

FİTRE MİKTARINDA ALT LİMİT 130 LİRA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki fitrenin asgari miktarı 130 ₺ olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de zekat ve fitrelerini ihtiyaç sahiplerine Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla ulaştırabileceklerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri