Bilecik’de Il Müftümüz Ali Erhun’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Bilecik'de Il Müftümüz Ali Erhun’dan Ramazan Bayramı Mesajı

il müftümüz ali erhun’dan ramazan bayramı mesajı

09 Nisan 2024 - 10:35

Bayram sevincini bizlere yaşatan, günahlarımızdan arınmış bir halde bizi bugüne ulaştıran, ümmet olma şerefini bizlere gösteren yüce rabbimize hamd-u senalar olsun. Salât ve selâm peygamber olarak gönderilmesiyle Kur’an’ın inmesine vesile olan, dünya ve âhiret saadetimizi kazanma yollarını gösteren, ufkumuzu ve idealimizi genişleten, bize ramazanı öğreten, her konuda bize örnek ve önderimiz olan Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v.) olsun!

Kıymetli Kardeşlerim!

Bizle ramazan ayının gelmesiyle bir ay oruç tuttuk, teravihler kıldık, Kur’an okuduk, zikir çektik, tövbe istiğfarda bulunduk. İhlas ve samimiyet içerisinde güzel ameller yaptık. Bunu gören rabbimiz biz kullarına bayram lütfetti. Rabbimize hamdolsun bayrama ulaştık. Ne kadar şükretsek azdır. Bütün hamdler, senâlar, övgüler ve yüceltilmeler O’nadır. Rabbimizin üzerimizdeki nimetleri o kadar fazladır ki saymakla bitiremeyiz.

Aziz Kardeşlerim!

Bayramlar paylaşma günleridir. Bu nedenle yetim, öksüz, dul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşalım. Onlara destek olalım. İhtiyaçlarını gidermeye çalışalım. Bayrama sevinçle girmelerine vesile olalım. Onlara bayram harçlığı verelim ve güzel elbiseler almalarına ön ayak olalım. Onlara kardeş olduğumuzu en içten ve samimi bir şekilde gösterelim.

Bayramlar, dargınlıkların, küskünlüklerin bertaraf edildiği, kardeşlik ruhunun yaşandığı, aramızdaki anlaşmazlıkların son bulduğu günlerdir. Öyleyse kardeşlerimizle aramızdaki dargınlıkları giderelim, küskün olan kardeşlerimizin arasını düzeltelim. Şefkat, merhamet ve sevgi ile birbirimizi kucaklayalım.

“Birbirinizle musafaha edin, el sıkışın ki içinizdeki kin gitsin. Birbirinize hediyeler verin ki sevginiz artsın, düşmanlıklar yok olsun” buyuran Peygamberimiz ’in (s.a.v.) bu tavsiyesine uyup aramızdaki bu sıkıntıları giderelim ve kardeşliğimizi doruk noktada yaşayalım.

Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı en içten ve samimi dileklerimle kutlar, ülkemize, milletimize ve bütün İslâm alemine hayırlar getirmesini, bayramı bombaların ve mermilerin gölgesinde geçirecek olan Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin zaferine vesile kılarak çifte bayramlar yaşamamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Ali ERHUN

Bilecik İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı